Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Valorant Viper Oynanış Rehberi

Valorant Viper Oynanış Rehberi

Bugünkü rehberimizde Valorant oyununda bulunan Viper karakterinin oynanış bilgilerini sizlerle paylaşacağız.

Rolü: Kontrol Uzmanı

Köken: ABD

''Dünyama hoşgeldin.'' - Viper

Nefes kesici biyolojik silahları olan Viper, girdiği her yerin havasını değiştirebiliyor. Alan kısıtlamada üstüne gül koklatmayan bir karakterdir.

Çürüme Hasarı ve Yakıt

Viper’ın yetenekleri iki konsepte dayanır:

Çürüme hasarı, sağlığınızı 1 puana düşüren, ancak sizi öldürmeyen bir tür hasardır.

Yakıt tam olarak düşündüğünüz şey, yeteneklerinin kullanabilmesi için harcadığı yakıttır. Viper‘ın bazı yetenekleri için bir gaz kaynağı deposu mevcut. Yetenekler açık olduğunda, Yakıtınız 100’den 0’a düşmeye başlayacaktır. Yeteneklerinizi kullanmadığınız durumda yakıt kendi kendini doldurmaya başlayacaktır.

C – Asit Havuzu

Bir kimyasal fırlatıcı KUŞAN. Yere çarptığında parçalanan bir kapsül fırlatmak için ATEŞ ET. Oluşturduğu uzun süreli kimyasal alanda kalan düşmanlar hasar alır ve yavaşlar.

Valorant Viper Oynanış Rehberi

Asit Havuzu, üzerinde duran kişiye zamanla hasar veren ve bu havuzu 2 adet stok bulunan zehir tüpüdür. Asit Havuzunun ortaya çıktığı yere yön vermek için tüpleri duvarlardan sektirebilirsiniz. Yetenek tam bir durdurucu olmasa da, kendi yolları vardır. Asit Havuzu, özellikle dar sokaklarda veya Splitteki Kanalizasyonlarda veya Haven'ın keskin nişancı pencerelerinin sert açıları gibi geçitlerde kullanışlıdır. Küçük ama etkili bir yetenektir. Mantıklı kullanmanız durumunda sıkışan düşmanları yerlerinden çıkarabilir veya bozguna uğratabilirsiniz.

Q – Zehir Bulutu

Bir gaz salgılayıcı KUŞAN. Tur boyunca devamlı yerde kalacak salgılayıcıyı fırlatmak için ATEŞ ET. Yakıt kullanarak zehirli bir duman bulutu oluşturmak için YENİDEN KULLAN. Bu yetenek birden fazla kez YENİDEN KULLANILABİLİR ve yerden alınarak YENİDEN YERLEŞTİRİLEBİLİR.

Valorant Viper Oynanış Rehberi

Zehir Bulutu, VALORANT oyunundaki bir başka görüş engelleme yeteneğidir ancak Viper dumanında onu diğerlerinden farklı kılacak ek bir özelliğine sahiptir : Çürüme hasarı.

Çürüme Hasarı: İçine giren karakterlerin içeride durduğu süre boyunca canlarının azalmasını sağlar. Karakterler dışına çıktıklarında canları yavaş yavaş eski haline dönecektir.

Viper’ın tüm yetenekleri müttefiklerini de etkiler, bu da Viper dışındaki herkesin zarar göreceği anlamına gelir. (Takım arkadaşlarınızı lütfen bu yetenekle trollemeyiniz.)

Zehir Bulutu yeniden yerleştirilebilir bir yetenektir, bu nedenle gerektiğinde bombanızı alıp yeniden yerleştirmeyi unutmayın.

E – Zehir Perdesi

Bir gaz salgılayıcı fırlatıcı KUŞAN. Gaz salgılayıcıları uzun bir hat boyunca yerleştirmek için ATEŞ ET. Yakıt kullanarak zehirli bir duman bulutu oluşturmak için YENİDEN KULLAN. Bu yetenek birden fazla kez YENİDEN KULLANILABİLİR.

Valorant Viper Oynanış Rehberi

Muhtemelen oyundaki en uzun menzile sahip olan ve belirli yetenekler haricinde Zehir Perdesi kesinlikle bir bölücüdür. Perde ismini sonuna kadar hak eden bir yetenek olup bazı oyun haritalarını ikiye bölebilir ve görüş engelleyebilirsiniz.

Zehir Perdesi, farklı öğeler üzerinde düzenli bir çizgide çalışabilir, bu da bir pencere alanını, bir kutunun ve zeminin üstünde aynı anda kaplayabileceğinizi gösterir. Bununla birlikte, yayıcıların yalnızca yukarı doğru çalıştığını ve güzergahta duvar varsa, duvar üstünde yatayda gazı ateşlemeyeceğini hatırlatmak isteriz.

(Zehir Bulutu ve Zehir Perdesi aynı kaynak havuzunu paylaşır; ikisini birlikte etkinleştirirseniz yakıtınız daha hızlı bitecektir.)

X – Viper’ın İni

Bir kimyasal püskürtücü KUŞAN. Viper’ın etrafında her yöne doğru kimyasal bir bulut oluşturmak için ATEŞ ET. Oluşan geniş bulut, içinde kalan oyuncuların görüşünü kısıtlar ve azami canlarını azaltır.

Valorant Viper Oynanış Rehberi

Viper‘ın ultisi, kullanım sırasında etrafında ortaya çıkan bir gaz bulutu bölgesidir. Diğer tüm yetenekleri gibi Viper’ın İni içindeki ajanlara çürüme hasarı verir. (Takım arkadaşlarınız dahil.)

Viper’ın İni, Spike kurmak/etkisiz hale getirmek için oldukça yararlıdır, çünkü büyük bir alanı gizlerken, zehir size değil, diğer herkese bulaşır.

Ulti'niz geldiğinizde eğer ki aiminiz iyi ise garanti bir raunt kazandırabilecek bir yetenektir. Boşa harcamadığınız sürece oldukça etkili yetenekler arasındadır.