Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Valorant Reyna Karakteri Oynanış Rehberi

Valorant Reyna Karakteri Oynanış Rehberi

Son zamanlarda oyun piyasasını kasıp kavuran Valorant oyununda bulunan Reyna karakterinin yeteneklerini ve oynanış rehberini sizlere göstereceğiz.

Rolü: Düellocu

Köken: Meksika

''Hepsi öldü ama ben hala doymadım.'' – Reyna

Şüpheli de olsa müttefiklerine karşı bir melek olan Reyna, düşmanlarının kalplerinin peşinde olan acımasız bir avcıdır. Yaşama olan açlığı, Reyna’yı gözlerden ırak yerlerdeki teke tek çarpışmalarda inanılmaz bir tehdit haline getiriyor.

Güçlü bir ateş etme yeteneğine dayanan Reyna‘nın ölümsüzlüğü, infazlarıyla şekilleniyor ve kalp atışını devam ettirmek için düşmanlarının yok edildiğinden emin olması gerek.

YETENEKLER

C – KEM GÖZ

Yok edilebilir, ruhtan bir küre KUŞAN.

Gözü yakın mesafede ileri doğru kullanmak için ETKİNLEŞTİR.

Göz, ona bakan tüm düşmanların uzağı görmesini engeller.

Valorant Reyna Karakteri Oynanış Rehberi

Reyna’nın Ruh Kürelerine ihtiyaç duymayan tek yeteneğidir. KEM GÖZ’ün görüş menzili, sesleri gizlerken ve görüş engellerken, kapsam alanı tıpkı Sova’nın Keşif Oku gibi işlev görür. Bu yeteneği Phoenix’in Yakar Top flaşı gibi düşünebilirsiniz. Bu yetenek rotasyonunuzun anlaşılmasını engellemek yok etmek ya da bir öğeyi parçalamak için de kullanılabilir.

KEM GÖZ kısa bir süreye sahiptir fakat yerden yüksekliği ayarlanarak görüş engelleme alanını belirlemek için kullanılabilir. Yerini yapılandırırken açıkta olmamaya çalışın çünkü oldukça anlık konsantrasyonunuzu bozacaktır.

Q – SÖMÜR

Reyna’nın öldürdüğü düşmanlar, arkalarında 3 saniyeliğine Ruh Küreleri bırakır. Tüketmek: HEMEN yakınlardaki bir ruh küresini tüket ve kısa süreliğine hızla can yenile. Bu yetenekle 100’ü geçen can yenilemeleri zamanla azalır. İMPARATORİÇE etkinse yetenek otomatik şekilde, küreyi harcamadan kullanılır.

İnanılmaz bir hareketle Reyna, düşmanlarını vurduktan sonra onlardan can çeker. Düşmanınız düştüğünde, Q ve E’yi etkinleştirmenize izin verecek bir küre şeklinde gözükür. SÖMÜR, uzun mesafelerden bile kullanılabilir. Uzaktan öldürdüğünüz için küreleri almaktan çekinmeyin (sömürü kullandıktan sonra küre görüş alınınızda olmak zorundadır yoksa sömür yarıda kesilir.) Ruh Küreleri Reyna'nın hem ölüm skoru aldığına hem de asist aldığında ortaya çıkar.

SÖMÜR, sağlığınıza katkıda bulunur ve fazlalık olan can puanı azalırken belli bir süre devam eder. Fazla HP’niz, HP puanlarınızın yanında mor renkle gösterilecektir. Özellikle Spike’ın etkisiz hale getirilme aşamasında, Reyna‘nın başka bir kurban aramasına olanak sağlar.

E – AZLET

Yakınlardaki bir ruh küresini HEMEN tüketerek kısa süreliğine saydamlaş. İMPARATORİÇE etkinse, aynı zamanda görünmez olursun.

Azlet, VALORANT’a yapılmış önemli bir yetenektir. Bu yetenek, Reyna‘nın ultisi açıksa, kısa bir süre için gerçekten ortadan kaybolmasını sağlıyor ki bu bir nişancıda kesinlikle ürkütücü. Öldürdükten sonra Azlet yüksek potansiyel oyun seçeneklerine sahiptir. Ultini düşmanını kıstırabileceğin noktalara yakın aktif et, öldür, E’yi aktifleştir, kendini hızlı bir şekilde yeniden konumlandırarak rakibine sürpriz yap. Azlet’in Reyna’yı yaralanmaz ve kurşun geçirmez bir hale getirme seçeneği var ki bu oyun içerisinde sizlere oldukça büyük bir avantaj sağlayacaktır.

X – İMPARATORİÇE

Valorant Reyna Karakteri Oynanış Rehberi

HEMEN bir coşku haline geçersin. Atış, kuşanma ve doldurma hızı ciddi şekilde artar. Düşman öldürmek, süreyi yeniler.

İmparatoriçe, bir maratonda Brimstone’un Kuvvet İşareti ve ufak bir farkla Sage’in Can Küresi’ne sahip olmak gibi oldukça yararlı bir ulti yeteneğidir. (Biraz canınızı sıkabilir veya can sıkabilirsiniz.)

Çok girişken, oldukça fazla öldürme kapasitesine sahip ve gerçek bir gece terörü gibi görünen bir ulti harika. Ancak, VALORANT Reyna vuruşlardan ibaret. Ultisinin ekstra avantajlarının keyfini çıkarmak için öldürmen gerekiyor.

Fazla, daha FAZLA!

Takım dövüşlerinde, öldürme şansınızı artırmak için Kem Göz ve ultinizle giriş yapın. Reyna sadece skor aldığında güçlüdür, bu yüzden burada gerçekten bir bahis oynuyorsunuz. Nişan alma yeteneğinize güveniyorsanız, Reyna sizin için. Öte yandan, eğer FPS oyunlarında yeniyseniz, Reyna’yı biraz ilerledikten sonra açmanızı öneririz.

Eğer ki yeteneklerinize güveniyorsanız Reyna karakterini açmayı ve ön saflarda savaşmayı unutmayın. Reyna karakteri ile karşınızdakine korkunç dolu anlar yaşatabilirsiniz.