Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Valorant Skye Oynanış Rehberi

Valorant Skye Oynanış Rehberi

Son zamanlarda oyun piyasasını kasıp kavuran Valorant oyununda bulunan Skye karakterinin yeteneklerini ve oynanış rehberini sizlere göstereceğiz.

Skye ile oynadığınız zaman Skye’ın bir destek Ajanı olduğunu unutmamalısınız. Skye ile takım savaşı başlatabilir ve savaşı yönlendirebilirsiniz. Bu yüzden oyun başlarında ve ortalarında kendinizi çok riskli pozisyonlara sokmamanız ve erkenden ölmemenizi tavsiye ederiz. Çünkü Skye daha çok oyunun geç aşamalarında işe yarayan bir Ajan. Ajan da hem kitle kontrol hem de kör edici yetenekleri mevcut. Oyunu yönlendirmeniz durumunda zaferi garantileyebilirsiniz.

Takımın Gerisinde Oynayın

Takımın gerisinde oynamaya ve çok riskli hareketler yapmamaya özen gösterin. Yetenekleri ile bütün takım savaşını değiştirebilirsiniz. Kılavuz Işık (E) yeteneğinizi kullanırken teke tek savaşlar için sadece kendi avantajınıza olacak şekilde kullanmamaya çalışın. Takımınızı desteklemek için kullanın. Bu yeteneğin animasyon süresi uzun olduğu için bu kör yeteneğini kullanırken rakibe sizin silahınızı kuşanıp rakibe saldırmanız olanaksız olacaktır. Çünkü siz silahınızı kuşanıp rakibe saldırana kadar rakipteki kör olma efekti sona erecektir.

Kılavuz Işık (E) Yeteneği

E yeteneğini kullandığınız zaman kontrol edebiliyorsunuz. Basılı tutmazsanız kontrol elinizden gider. Aynı zamanda bu yetenek, herhangi bir duvara çarptıktan sonra ya da rakibi gördükten sonra aktive olmuyor. Aktive etmek için tekrar E tuşuna basmanız gerekiyor. Aynı zamanda bir alanı korurken Kılavuz Işığınızı rakiplere yemlemek (baitlemek) için de kullanabilirsiniz. Bunun anlamı koruduğunuz alanların girişine rakiplerin yaklaştığını fark ettiğiniz an E yeteneğinizi girişlere yerleştirip rakibin şahininizi gördüğünde geri çekileceğini bildiğimiz için rakibin konumunu yönlendirebilir ve takım arkadaşlarınız tarafından katledilmesini sağlayabilirsiniz. Bunu yapmanız için köşeleri seçmeniz gerekiyor. Bu yeteneğin flash efekti oldukça uzun ve yeteneğin fiyatı da uygun bir miktarda.

Valorant Skye Oynanış Rehberi

Skye‘ın E yeteneği eğer bir rakibi kör ettiyse oyun içi sesler ile bunu size geri bildirim olarak söylediği için bu yeteneğinizi rakibin yerini tespit etmek ve takımınıza bilgi (info) sağlamak için de kullanabilirsiniz.

Av Peşinde (Q) Yeteneği

Q yeteneğiniz sizi bir tazmanya canavarına dönüştürür ve hızlı bir şekilde kullanıcıların üstlerine giderek ısırabilir ya da takımınız için info alabilirsiniz.

Bazen yakın mesafede rakip sizi köşeye sıkıştırdığı zaman da ön hasar vermek adına bu yeteneğinizi kullanabilirsiniz. Fakat rakip kurt formunu görüp hemen yok edebileceği için siz de Space+ Sol Tık yapıp o Q yeteneğinizi yok etmeden önce hasarınızı vermelisiniz.

Unutmayın; Q yeteneğinizi aktifleştirince ana karakteriniz savunmasız bir şekilde kalır. Yeteneğinizi kullanmak istediğiniz yerlerde ajanınızı korunaklı bir yerde bırakın.

Valorant Skye Oynanış Rehberi

Doğanın Şifası (C) Yeteneği

Bu yeteneği kullanırken bütün takım arkadaşlarına tesir edecek bir pozisyonda olduğunuzdan emin olmanız lazım. C yeteneğini takım savaşları sırasında kullanamazsınız. Bu yeteneğin bir yoğunlaşma süresi olduğundan güvenli bir alanda kullanmanız gerekiyor.

Can basma süresi uzun olduğu için Q yeteneği gibi korunaklı bir yerde basmanız en sağlıklı olanıdır.

Valorant Skye Oynanış Rehberi

İzsürenler (X) Yeteneği

3 tane İzsüren gönderen bu yetenek rakiplerin nerede olduğuna dair size info veriyor. Yani direkt rakibi bulmaya yönelik bir yetenek. Peki bunu ne zaman kullanmalısınız? Skye oynarken yetenekleri kullanmak için kullanmayın, doğru zamanları bekleyin. Skye’ın ultisi rakibi buluyor olsa da eğer siz rakiplerin nerede olduğunu az çok biliyorsanız ama rakipler sizin nerede olduğunuzu bilmiyorlar ise ultinizi kullanırsanız ve ulti ile rakip arasında çok mesafe yok ise rakipler direk kör oluyor. Bunu oyunlarınıza uygulamaya çalışın.

Örneğin rakipten oyun ortasına kadar nereye gideceğine karar veremediniz veya bir anda oyun sessizliğe bürünmeye başladı. O zaman ultinizi kullanabilirsiniz. .

Valorant Skye Oynanış Rehberi

Skye, aslında oyun içerisinde oldukça büyük güce sahip ve bu gücü iyi bir şekilde kontrol edebilirseniz savaşları mükemmel bir üstünlükle kazanabilirsiniz.