Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Rise Online Rehberi

Rise Online Rehberi

Bugün sizlerle Rise Online oyununda kurulu olan genel sistemlerin incelemesini yaptığımız yazımızı paylaşacağız.

Rise Online Rehberi

Protean ve Lunaskar...

Bu iki ırk birbiriyle amansız bir mücadele içerisinde. Size düşen tarafınızı seçip kendi krallığınızın galip gelmesi için mücadele etmek. Haritalar, karakterler, bosslar, savaş alanındaki yaratıklar, farklı çeşitlerde özellik taşıyan eşyalar ve daha fazlası bu oyunda sizleri bekliyor. Bugün oyun içindeki bazı özelliklerin ve sistemlerin incelemesini yapacağız. 

Rise Online Rehberi

-Rün Sistemi

Oyunda eşyaları güçlendirecek rün taşları mevcuttur. Bu taşları kullanabilmek için çantanızdaki eşyaların rün slotlarının açık olması gerekir. Bu rün slotları kendiliğinden açık olabilir yada sizin açmanızda gerekebilir. Slotları açmak için gerekli olan şeyin adı ''Tome of Wishes''tir. Ayrıca rün taşını yerleştirdikten sonra silahtan rün taşını kaldırmak içinde ''Tome of Wisdom''a ihtiyaç duyarsınız.

Tome of Wisdom'u sadece oyun içi droplardan elde edebiliyorken, Tome of Wishes'ı oyun içi droplardan ve Rise Online Market içerisinden ''Roco Token'' karşılığı satın alabilirsiniz.

-Soulbound (Ruhbağı) Sistemi

Oyundaki bazı eşyalar direk karakterinize ait ve takas edilemez olurlar. Fakat Benzersiz +6, Epic +7, Nadir +8 eşyalar üzerinize giymeden size bağlanmazlar. Bağlanması için eşyayı üzerinize giymeniz gerekir. Oyun içerisinde ki benzersiz (Unique) aksesuarlarda giyildiğinde soulbound hale dönüşür. Eşyaların souldbound süresi 1 yıldır ve soulboundu kaldırmak için herhangi bir eşya bulunmamaktadır.

-Upgrade Sistemi

Eşyalarınıza ''Upgrade Scroll'' ile yükseltme yapabilirsiniz. Her silah türüne uygun farklı scrollar bulunur ve beşinci seviyeye kadar yükseltmek için kullanılabilir. Upgrade Scrolları droplardan ve NPC'den elde edilebilir.

Beşinci seviyeden altıncı seviyeye yükseltirken sadece benzersiz eşyalarda sizden yine Upgrate Scroll ve 2 adet Unique Shard istenecektir. Daha yüksek seviyelerde eşyanın türüne bağlı olarak farklı parçacıklar istenir.

Ayrıca yükseltme oranınızı ufak miktarda artırabilecek olan ''Roco Token'' ile satın alınabilecek ''Upgrade Rate Increase Scroll''u marketten temin edebilirsiniz.

-Craft Sistemi

Zanaat sistemi ve meslek sistemi ile beraber oyun içerisinde benzersiz eşyalar üretebilirsiniz. Bu eşyaların üretimi için toplayıcılık yapmalısınız. Toplayıcılığı yapmaya başlayacağınız ana eşyaları (Olta, Kazma, Kürek gibi) görevlerle elde edebilirsiniz. Bu eşyalar ilk seviyeler için yeterli olacaktır. Daha yüksek seviyelerde eşya üretmek için gerekli olan itemleri NPC üzerinden oyun içi para birimiyle temin edebilirsiniz.

-Petler ve Binekler

Petler ve binekler kullanıma hazır bir şekilde mağazada her zaman bulunacaktır. Binekleri harita üzerinde daha hızlı hareket etmek, petleri ise canavarlardan düşen kutuları toplamak için kullanabilirsiniz. Pet ve binekleri elde etmenin bir diğer yolu droplardır fakat droplardan direk olarak pet ve binek düşmez parça şeklinde toplayarak birleştirir bu şekilde pet veya binek elde edersiniz.

-Zindanlar

Oyun içerisinde 1 adet tekli zindan ve 1 adet grup zindan bulunur. Zindanlara giriş hakkı günde bir olacak şekilde ayarlanmıştır. Çünkü zindandan elde edeceğiniz eşyalar haritada diğer bölgelerden elde edeceğiniz eşyalardan daha nadirdir. Tekli zindana giriş için minimum 30 seviye olmanız gerekirken grup zindan için minimum 40 seviye olmalısınız. 

-Oyun İçi Ticaret

3 seçeneği bulunan oyun içi ticarette ilk yöntem Takas sistemidir. Takas edilebilir durumdaki tüm eşyalarınız diğer oyuncularla takas edebilirsiniz. Bunun dışında oyun içerisinde devamlı kurulabilir bir pazar sistemi bulunur. Buradan beğendiniz eşyaları satın alabilir veya satışa sunabilirsiniz. Son olarak Marketplace sisteminden alışveriş yapılabilir fakat bu sistemi yalnızca Rise Premium sahibi kullanıcılar gerçekleştirebilir.

Rise Online Cash ve Rise Online Premium'u İtempazar.com ayrıcalığı ile satın alın.