Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Crysis 2

Crysis 2

Oyun dünyasının dönüm noktalarından olan Crysis'in devam oyunu olan Crysis 2 konumuz. İyi okumalar dileriz.

Crysis 2 Nedir?

Crysis 2, Crytek tarafından geliştirilen, Electronic Arts tarafından yayınlanan ve Mart 2011'de Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 için Kuzey Amerika, Avustralya ve Avrupa'da piyasaya sürülen birinci şahıs nişancı video oyunudur. Resmi olarak 1 Haziran 2009'da duyurulmuştur. oyun, Crysis serisinin ikinci ana oyunudur ve 2007 video oyunu Crysis ve onun genişlemesi Crysis Warhead'in devamıdır.

Crysis 2 Hikayesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Hikaye Richard Morgan tarafından yazılırken, Peter Watts'a danışıldı ve oyunun yeni bir uyarlaması yazıldı. CryEngine 3 oyun motorunu sergileyen ve aynı zamanda kullanan ilk oyun olma özelliğine sahip. Crysis 2 birinci şahıs nişancı oyunudur. Oyuncu, Alcatraz adında bir Force Recon Marine rolünü üstlenir. Silahları ve yetenekleri özelleştirme özgürlüğü sağlar.

Crytek, gerçek bir orman ortamında geçen (Far Cry ve Crysis gibi) başka bir oyun yapmaktan kaçınmak istediği için bu oyunda şehire daha yakın bir harita tasarımı kullanmayı tercih etti ve bu haritayı New York "kent ormanı" olarak adlandırıldı. Kentsel atmosfer, ilerleyen ve planlayan saldırılarla ilgili olarak yeni seçenekler sunuyor ve böylece oyuncular, katlar ve binalar ile yıkılmış bir şehir manzarası arasında özgürce gezebilmektedir.

Crysis 2

Crysis 2 Farklı Olan Ne Var?

Yeni Nanosuit, yeni ve yükseltilmiş özellikleri desteklemektedir. Takım işlevselliği kolaylaştırıldığı gibi birden fazla mod, kullanıcı istediği zaman aynı anda kolayca kullanılabilir hale getirildi. İlk kostümün Güç ve Hız Modları yeni Güç Modunda birleştirilmesinin yanı sıra kostümün dürbün işlevi gelişmiş bir Taktik Modla yükseltildi. Gizleme Cihazı artırılmış duyusal girdiye ve sessiz yakın dövüş gizli öldürmelerine izin verecek şekilde değiştirildi ve yeniden adlandırıldı.

Crysis 2 oyununu diğer oyunlardan ayıran bir diğer özelliği de 3D olarak oyunu oynayabilme imkanı olması. Stereoscopic 3D teknolojisine sahip Crysis 2 oyununu gereken teknik altyapı ile 3 boyutlu bir şekilde oynayabilirsiniz. Oyunda çevre ve karakter modellemeleri oldukça ilgi çekici ve gerçekçi bir durumda olduğu için size garanti ediyorum zevkli ve gerçeğe yakın bir oyun oynama zevki sizi bekliyor.


Crysis 1 den Sonrası

Crysis 2, ilk oyundaki olaylardan üç yıl sonra, 2023'te, uzaylı istilası nedeniyle tahliye edilen yıkılmış bir New York City'de geçiyor. Oyun, tam hücre yıkımına neden olan korkunç bir hastalık "Manhattan'' virüsünün büyük bir salgınının haber görüntüleri ile başlar; sivil huzursuzluk ve önceki oyun olan Crysis'de ki olayların arkasında olan dokunaçlı, kalamar benzeri uzaylı ırk Ceph tarafından uzaylı istilası konusunda şehirde panik ortamı olmasına sebep olmaktadır.

Nano Giysi'nin Özellikleri

Maximum Güç – adından da anlaşıldığı üzere nano giysinin bu özelliğini aktif ettiğinizde size insan üstü bir güç kazandırıyor. Bu sayede düşmanlarınızı silahsız bir şekilde de etkisiz hale getirebilme, etrafta bulunan araçları ve diğer objeleri fırlatabilmenize olanak sağlıyor.

Maximum Hız – giysinin bu özelliği sayesinde yine insan üstü bir hıza ulaşarak istediğiniz zaman hızlı bir şekilde yer değiştirip düşmanlarınızın kafasını karıştırarak ummadığı yerden saldırabilirsiniz.

Maximum Zırh – bu özellik sayesinde düşmanlarınız tarafından yapılan her saldırı minimum hasar verecek. Sağlık olarak etkilenmeyeceksiniz.

Maximum Gizlilik – en çok kullanılan özellik diyebileceğim gizlilik özelliği sayesinde düşmanlarınızın önünden çok rahat bir şekilde geçerek sizi fark etme olasılığını egale ediyorsunuz. Yada gizli bir şekilde düşmanlarınıza arkasından fark edilmeden sessizce saldırarak düşmanı etkisiz hale getirebilirsiniz.

İşte nano giysimizin bu dört özelliği sayesinde zor olan bu oyunu rahat bir şekilde bitirebilirsiniz.

Crysis 2

Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İşletim sistemi: Windows XP, Vista veya Windows 7, (son Servis paketi ile)
  • İşlemci: Intel Core 2 Duo – 2Ghz veya AMD Athlon 64 x2 2Ghz veya üstü
  • Disk alanı: 9Gb
  • Bellek: 2Gb (Vista için 3Gb)
  • Ekran Kartı: NVidia 8800GT -512Mb RAM, ATI 3850HD – 512Mb RAM veya üstü
  • DirectX 9.0c uyumlu ses kartı