Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Valorant Sova Oynanış Rehberi

Valorant Sova Oynanış Rehberi

Bugünkü rehberimizde Valorant oyununda bulunan Sova karakterinin oynanış bilgilerini sizlerle paylaşacağız.

Rolü: Öncü

Köken: Rusya

''Bana avcı derler.'' - Sova

Sova, savaşın ortasında bile düşmanlarının nerede olduğunu fark ettirebilecek bir öncüdür. Görünmeyen düşmanları ortaya çıkaran okları ve dron ile düşmanların saklanabilecek bir yer tanımayan bir karakterdir.

Harita kontrolünde en üst sıralarda yer alan Sova karakterler arasında ilk 5'e girebilecek kadar yeteneklidir.

Valorant oyununda en iyi yer belirleyen karakterdir.

C – Baykuş Dron 

Bir baykuş dron KUŞAN. Baykuş dronu göndermek ve hareketlerini kontrol etmek için ATEŞ ET. Dronun kontrolü sendeyken ATEŞ ET ve işaretleyen bir iğne fırlat. Bu iğne, isabet ettiği herhangi bir oyuncunun konumunu açığa çıkarır.

Valorant Sova Oynanış Rehberi

Baykuş Dron‘u, nişan almadan önce düşmandan uzakta kullanabileceğiniz bir yer belirleme yeteneğidir. Dronu kullanırken Sova'nın açıkta kaldığını unutmayın. Kullanmadan önce karakteri güvenli bir yerde bırakmanız tavsiye edilir. Yeteneğin süresi uzun değildir ve düşmanlar tarafından yok edilebilir.

Baykuş Dron ile düşmanı gördüğünüzde ona bir ok saplayabilirsiniz. Sapladığınız ok kişinin tam olarak konumunu hem harita üzerinde hem de ekranınızda gösterecektir.

Q – Şok Oku

Şok okuna sahip bir yay KUŞAN. Patlayıcıyı ileri yollamak için ATEŞ ET. Ok çarpışma anında infilak eder ve yakındaki oyunculara hasar verir. Atış mesafesini uzatmak için BASILI TUTARAK ATEŞ ET. Oku iki kereye kadar sektirmek için ALTERNATİF ATIŞ kullan.

Valorant Sova Oynanış Rehberi

Şok Oku, düştüğü yerde serbest kalan bir elektrik hasarı veren bir oktur. Oku göndermeden önce toplamda 2 defa sektirebilme özelliğine sahipsiniz ve bu durumu sizlerin isteğine kalmış.

Bu yetenek doğrudan havaya da serbest bırakılabilir. Bu nedenle, sadece yerçekimini kullanarak, şok etkisinin nerede harekete geçeceğini belirleyebilirsiniz. Bazı oyuncular spike yerleştirme ve etkisiz hale getirme süreçlerine düşmanlara karşı hasar vermek için Şok Oku kullanır. Bilinen en iyi taktiklerden biri de spike'ı yerleştirdiğinizde oku tam olarak yukarı göndermektir. Erken savaşta öldüğünüzde oklarınız oyunu kurtarabilir.

E – Keşif Oku

Keşif okuna sahip bir yay KUŞAN. Keşif okunu ileri yollamak için ATEŞ ET. Ok çarpışma anında etkinleşir ve görüş hattı yakınında kalan düşmanların konumunu ortaya çıkarır. Atış mesafesini uzatmak için BASILI TUTARAK ATEŞ ET. Oku iki kereye kadar sektirmek için ALTERNATİF ATIŞ kullan.

Valorant Sova Oynanış Rehberi

Keşif Oku, Sovayı VALORANT okunda gözcü rolünde olmasının en büyük sebeplerinden biridir. Yetenek, tamamen düşmanları açığa çıkarmak ve görüş vermekle ilgilidir. Keşif Oku, vurduğunuz oktan yayılan 3 sinyal dağılımına sahiptir.

Geniş bir alanı incelemek istiyorsanız, Keşif Okunun sadece görüş hattında çalışabileceğini unutmayın. Bu, bir kutunun üzerindeki bir yüzeye fırlatırsanız, arkasındaki alanın sinyal tarafından görülmeyeceği anlamına gelir. Daha yüksek noktaları hedeflemek daha geniş bir alanı kapsayacaktır.

Ne yazık ki Keşif Oku onu engelleyebilecek yeteneklerde görüş sağlamıyor. Belirli bir süre sonra yeniden şarj olacağından, Keşif Oku‘ nu turların erken dakikalarında kullanmanızı öneririz. Başlangıçta ok kullanmak, ekibinize düşmanın yerini belirlemede bir avantaj sağlayacaktır.

Keşif Oku‘ nu Şok Oku gibi sektirebilirsiniz. Her iki yetenek de duvarlardan ve zeminden sekebilir. Keşif Oku düşman tarafından vurulabilir ve yok edilebilir.

X – Avcı’nın Hiddeti

Üç adet duvar delici enerji patlaması ateşleyen bir yay KUŞAN. Sova’nın önünde, bir hat üzerinde enerji patlamaları oluşturmak ve hatta yakalanan düşmanlara hasar verip konumlarını açığa çıkarmak için ATEŞ ET. Bu yetenek, yetenek sayacı etkinken iki kez daha YENİDEN KULLANILABİLİR.

Valorant Sova Oynanış Rehberi

Avcı’nın Hiddeti, baktığınız yöne doğru silindir şekilde, duvardan geçip düşmanı vurabilen bir yetenektir. Toplamda 3 defa kullanılabilir.

Ulti yeteneğiniz aynı zamanda rakibi de ortaya çıkarır, ancak fırlatıldıktan kısa bir süre sonra. Bu, Avcı’nın Hiddeti bir sonraki açacağı kanal için düşmanlarınızın bir sonraki yerini tahmin etmenize olanak sağlar.

Avcı’nın Hiddeti, düşmana yüksek hasar vereceği için Spike imhalarını engellemede de olmazsa olmazıdır. Hareketin yüksek olduğu bölgeleri öğrenirseniz ve Keşif Okunuzla düşmanları tespit ederseniz eğer bu durum hem takım arkadaşlarınız hem de sizin için oldukça avantajlı olacaktır.