Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
LoL Malphite'a Karşı Nasıl Oynanır?

LoL Malphite'a Karşı Nasıl Oynanır?

Bu gün League of Legends evreninin eski şampiyonlarından olan Malphite'a karşı nasıl oynamanız gerektiği hakkında bilgi vereceğiz.

League of Legends tarihinin neredeyse ilk şampiyonlarından olan Malphite oynanışının basit olmasının yanı sıra çok etkili bit yetenek kitine sahiptir. Bu rehberimizde Malphite'ın League of Legends everenindeki geçmişi ve konumuna değil daha çok karşısında hangi şampiyonlar ile rahat oynayıp hangi şampiyonlar ile zorlanacağınıza değineceğiz. Öncelikle şampiyonumuzu tanımakla başlayalım.


Bir Kahraman Olarak Malphite

League of Legends oyununun en eski şampiyonlarından olan Malphite aynı zamanda oyun içerisindeki oynanış bakımından en kolay ama aynı zamanda en etkili şampiyonlardan biridir. Bir çok oyuncu için sadece ultisi oyunun en etkili yeteneklerinden birisidir. Oyun içerisindeki eşya dizimini tank seti olarak seçtiğinizde öldürülmesi çok güç olan bir şampiyona dönüşen malphite, yetenek gücü seti ile oynandığında ise gördüğünüzde kaçmanız gereken bir şampiyona dönüşmekte. Ulti yeteneği olan 'Önlenemez Güç' belli bir alanda bulunan şampiyonların hepsini havaya savurarak ciddi miktarda yetenek gücü hasarı vermesinin yanı sıra takım arkadaşlarının rakipleri öldürmesine yetecek süre boyunca da rakiplerini sersemletme etkisine sahiptir. Kimi oyuncu için sadece tank olarak kabul gören Malphite kimileri için ise eğlenceli ve rakipleri sadece ulti yeteneği ile öldürmenin verdiği eğlence sebebi ile yetenek gücü bazlı bir suikastçi gibidir.

Malphite Nerede Oynanır ?

Çıktığı dönemden beri ağırlıklı olarak üst koridor da tank yetenek seti ile oynanan Malphite son sezonlardaki yama ve eşya kiti değişimleri sebebi ile orta koridor üzerinde yetenek gücü ağırlıklı bir eşya seti ile oynanmakta. Peki başka koridorlarda oynanmıyor mu? Cevap çok basit tabii ki oynanıyor. En belirgin ve etkili olduğu rollerden biri destek rolü. Sebebi ise bulunduğu koridorda karşısında iki rakibi bulunması. Özellikle alan hasarı ultisi olan şampiyonlar ile uyumu çok yüksek olan Malphite genellikle Miss Fortune ile çok iyi bir ikili olarak alt koridorda dehşet saçmaktadır. Orman rolü içinde uygun olan Malphite 6. seviyeye ulaştıktan sonra ansızın bir çalıdan üzerinize atlayarak sizi ve yakınınızdaki takım arkadaşlarınızı havaya savurarak saniyeler içerisinde gri ekrana bakmanıza sebep olabilir.

LoL Malphite

Malphite Yetenek Seti

LoL Malphite

Pasif

Granit Kalkan

Malphite azami canının en fazla %10'una eşdeğer miktarda can barının üzerinde belirgin olacak şekilde bir kalkan kazanmaktadır. Kalkan kırıldıktan veya bir miktar hasar aldıktan sonra belli bir süre boyunca saldırıya maruz kalmayan Malphite tekrar kalkan kazanacaktır.

LoL Malphite

Q Yeteneği

Sismik Parça

Malphite rakibine kostümlere göre değişiklik gösteren kaya parçası, tekerlek, buzul bir kütle gönderir. Parça hedef alınan rakibe çarpana kadar durmadan ilerler ve çarptığı rakibi 3 saniye boyunca yavaşlatarak bu süre boyunca Malphite'a hız kazandırır.

LoL Malphite

W Yeteneği

Gök Gürültüsü

Malphite'ın zırh oranı W yeteneğinin seviyesine göre artmaktadır. W yeteneği aynı zamanda aktif edildikten sonraki ilk saldırıyı güçlendirerek hedef alınan şampiyon veya tarafsız canavarların arkasına sekecek şekilde aktif edildikten sonraki bir kaç saniye boyunca hasar vermektedir.

LoL Malphite

E Yeteneği

Yeri Sars

Malphite'ın yere vurarak etrafındaki rakiplere gönderdiği şok dalgası, zırhına eşdeğer miktarda büyü hasarı verir ve rakiplerin saldırı hızını kısa süreliğine azaltır.

LoL Malphite

R Yeteneği

Önlenemez Güç

Malphite belli bir konuma önlenemez şekilde atlayarak rakiplere büyü hasar verir ve onları havaya savurur.

Malphite’a Karşı Güçlü Şampiyonlar

LoL Malphite LoL Malphite LoL MalphiteLoL Malphite LoL Malphite LoL Malphite

  • Rumble
  • Zac
  • Cho'Gaht
  • Olaf
  • Yorick
  • Shen

Malphite’a Karşı Zayıf Şampiyonlar

LoL Malphite LoL Malphite LoL MalphiteLoL Malphite LoL Malphite LoL Malphite

  • Jax
  • Fiora
  • Tryndamere
  • Pantheon
  • Riven
  • Xin Zhao

Malpite’a Karşı Nasıl Oynanır?

Koridor aşaması boyunca Maplhite'dan Q yeteneğini yememeniz gerekmektedir. Yakın dövüşçü şampiyonlara göre menzilli olan bu yetenek sizi yavaşlatmasının yanı sıra ileri seviyelerde hatırı sayılır bir hasar da vermektedir. Malphite 6. seviye olduktan sonra ise her an sıçra atmaya hazır olmanız gerekmektedir. Çünkü her an bir baskın yiyebilirsiniz ve Malphite ultisi sebebi ile kaçma şansınız olmayacaktır. Bu yetenekten kaçmak oldukça zordur fakat hızlı refleksler ile imkansız değildir. Malphite yapısı gereği zırh büyüme oranı büyü direncine göre ağır basmakta ve genellikle ad (saldırı gücü) şampiyonlarına karşı alınmaktadır. Bu sebeple karşınızda Malphite var ise uzun menzilli ve yetenek gücü şampiyonu oynamanız Malphite a karşı oynamanızı kolaylaştıracaktır. Son olarak oyunu kaybetmemek için Malphite a karşı takım savaşlarında takım arkadaşlarınız ile olabildiğince dağınık durmayı unutmayın.

Online Oyunların İtem, Gold ve Hesap Alım Satım Platformu | itempazar

Tüm Online oyun oyuncularının ihtiyaç duyduğu hızlı ve güvenli işlem yapabilecekleri portal olmaktan gurur duyuyoruz. Sizde hemen www.itempazar.com üyesi olun ve ilan oluşturun. Metin2, Knight Online, PUBG Mobile, Discord, Sosyal Medya, Mobil oyunlar ve benzeri 100'lerce kategoride satış yapın. Üstelik üye olmak ve ilan oluşturmak tamamen ücretsiz.

Oluşturduğumuz oyuncu pazarına 7/24 ilan ekleyebilir ve işlem yapabilirsiniz. Düşük komisyon oranlarımız, sektöre yıllarını vermiş uzman destek ekibimiz ve güvenli ödeme alt yapımız ile tüm işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirin.