Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Valorant Breach Oynanış Rehberi

Valorant Breach Oynanış Rehberi

Bugünkü rehberimizde Valorant oyununda bulunan Breach karakterinin oynanış bilgilerini sizlerle paylaşacağız.

Rolü: Öncü

Köken: İsveç

''Hadi Gidelim!'' - Breach

Breach, düşmanları yerle bir edebilecek kadar sert ve güçlü bir karakterdir. Büyük bir kitle kontrol yeteneklerine sahip olup düşmanları hem kör edebilir hem de yerlerinden zıplatabilir. Evet doğru okudunuz yerlerinden dahi zıplatabilir.

Kendi adının hakkını vererek etrafındaki duvarlarla “göz alıcı” bir bağ kuran Breach, rakiplerinin başlarını döndürerek durumu tersine çevirebilir.

Karakterimiz kendi adını tamamıyla oyun içerisindeki yetenekleriyle yansıtıyor.

C – Artçı Sarsıntı

Termonükleer bir yük KUŞAN. Duvarın içinden geçtikten sonra zamanla gerçekleşen patlamalar için ATEŞ ET. Patlayan yük, etki alanında kalan herkese ağır hasar verir.

Valorant Breach Oynanış Rehberi

Artçı Sarsıntı yeteneği, özellikle dar alanda veya sıkışmış düşmanlar için kullanılabilecek bir yetenektir.

Yetenek kısa menzilli ve uzun kullanım süresine sahip, ancak konumunuzdan ödün vermeden anında öldürme hasarı sağlıyor.

Artçı Sarsıntı özel bir imlece sahiptir ve bu yeteneği amaçlanan alanda kullanıp kullanamayacağınızı gösterir. Kırmızı daire şeklinde bir imleç, duvarların çok kalın olduğunu veya güzergahta birden fazla engel olduğunu gösterir.

Unutmayın ki bu yeteneği duvar, kutu gibi cisimlerin arkasına gönderebildiğiniz için düz bir alanda yeteneği kullanamazsınız.

Kullandıktan sonra toplamda 3 kere patlama yaparak oldukça ölümcül hasar vereceği için düşmanlar o yetenekten kaçmaya çalışacaktır ve sizde tam o sırada düşmanları gafil avlayabilirsiniz.

Q – Gözkamaştıran

Kör edici bir yük KUŞAN. Duvarın içinden geçtikten sonra art arda hızla gerçekleşen patlamalar için ATEŞ ET. Patlayan yük, ona bakan herkesi kör eder.

Valorant Breach Oynanış Rehberi

Gözkamaştıran aslında bir kör etme yeteneğidir ve aynı Q yeteneği gibi kullanılmaktadır.

Breach, Gözkamaştıran kullanmadan önce mini haritadaki yeteneğin etki noktasını kontrol edebilir. Düşman rotasyonunu kavramışsanız, bu aynı zamanda inanılmaz bir avantajdır. Öldürme skorunu garantilemek için kanatları bloklayabilir veya ilerlemeleri engelleyebilirsiniz.

Karakterimiz biraz ağır olduğu için yeteneklerinin kullanımı da diğer karakterlere göre daha yavaştır. Kullanmadan önce etrafınızda düşman olmadığından emin olunuz.

E – Fay Hattı

Sismik bir darbe KUŞAN. Mesafeyi arttırmak için BASILI TUT. Bir sarsıntı oluşturarak etki alanında ve alan hattı üzerinde kalan tüm oyuncuları sarsmak için SERBEST BIRAK.

Valorant Breach Oynanış Rehberi

Fay Hattı, kelimenin tam anlamıyla fay hattı kırılması gibi düşmanların ayaklarını yerden kesen doğrusal çizgide bir deprem misali gibi sarsar. Breach, geniş bir alanı sarsan bu yetenekle gidişatı kolayca değiştirebilir; bu yüzden kritik anlarda kullanmayı deneyin.

Yetenek mini haritada da görünür ve mükemmel bir kitle kontrolüdür. Fay Hattı, kelimenin tam anlamıyla her yere gider, insanları şaşırtır, atış hızını yavaşlatır ve böylece düşmanın hedeflere doğru ilerlemesini durdurur. Nişancılar için adeta bir kabus niteliğindedir.

Fay Hattının bir dezavantajı, yakın mesafede olmadığınız sürece vurup vurmadığını anlayamamanız. İşte o zaman düşmanlarınızın yıldızları görüp görmediğini kontrol edebilirsiniz.

Üstünüze koşan düşmanları yavaşlatmanız ve takım arkadaşlarınızın desteğini bekleyebilmeniz için oldukça kullanışlıdır.

X – ZELZELE

Sismik bir yük KUŞAN. Geniş, koni biçimindeki bir alanda tüm zemini dalga dalga etkileyen bir deprem için ATEŞ ET. Deprem, ona yakalanan herkesi sarsar ve havaya savurur.

Valorant Breach Oynanış Rehberi

Fay Hattı‘na benzeyen fakat bununla sınırlı olmayan Zelzele, Fay Hattı‘nın yarattığı karmaşada önerilen yetenektir.

Attığınız andan itibaren ultiniz geçtiği her yeri etkiler, tavanlar dahil. Düşmanı sersemleterek yerinden zıplatır. Saldıranları öldürmek ve Spike kurmak için ihtiyacınız olan her şey tek bir yetenekte mevcut.

Kesinlikle çoğu bölgenin kontrolünü ele geçirebilen bir ulti yeteneği. Şaşırtıcı, kör eden ve kafa karıştırıcı bir dizi yetenek. Breach, VALORANT oyununun kitle kontrol kralı diyebiliriz.

Yeteneklerimiz ne kadar güçlü olsa dahi unutmayın ki yetenekler, takım arkadaşlarınıza da zarar vermektedir. Kullanmadan önce arkadaşınızın önünde veya yeteneği atacağınız yerde olmadığına dikkat ediniz.