Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Minecraft Nedir

Minecraft Nedir

Merhaba değerli okurlarımız, bugün sizlere Minecraft hakkında nedir, nasıl oynanır, içeriği nasıldır gibi soruların yanıtları hakkında konuşacağız.

Minecraft Oyunu

Minecraft oyunu 2011 yılında yayınlanmış ve yaylandığı tarihten itibaren tüm yaş gruplarına hitap ederek uzun yıllar boyunca dünyanın en çok oynanan oyunu olarak üst sıralarda kalmayı başarmış bir açık dünya oyunudur. Bu büyüme Microsofun dikkatini çekmiş olacak ki 2014 yılı içerisinde Microsoft oyunu satın alarak kendi bünyesine katmıştır. Satın aldıktan sonra Microsoft'un kattığı yeniliklerle beraber büyümesi katlanarak daha da hızlanmıştır. Şuanda da yeni çıkan oyunlar sebebiyle en üst noktada bulunmasa da ilk 10 arasına girmeyi başarmıştır. Peki gelelim asıl soruya Minecraft Nedir. Kısaca açıklayacak olursak, oyun size özel bir dünya oluşturmaktadır ve bu dünyaya üstünüzde hiçbir eşya bulunmadan tamamen tabiri caizse yeni doğmuş gibi başlamaktasınız. Bu dünyada artık yalnız başınıza bir şeyler inşa etmek ve hayatta kalmak için hayal gücünüze başvurmanız gerekiyor. Gelin sizlere daha detaylı olarak neler yapabileceğinizden bahsedelim.

Minecraft Nedir

Minecraft Nasıl Oynanır

Dünyanız oluşturulup oyuna giriş yaptıktan sonra öncelikle yaşamınızı nereye kuracağınıza karar veriyorsunuz. Burada karar verme işlemini etraftaki hayvan miktarına tarım alanına, su kaynaklarının veya maden çeşitliliğin yoğunluğuna göre vermeniz gerekiyor. Bu özelliklerde ve görsel olarak hoşunuza giden bir yeri seçtiğinizi kabul edersek, artık bir sonraki aşamaya geçebiliriz. Sonraki aşamada ise yaşamak için belirlediğimiz bu yere korunaklı bir ev yapmamız gerekiyor bunun için de etrafta bulunan ağaçları keserek elde ettiğimiz odun parçaları ile blok oluşturup kendimize kolaya bir ev yapabiliriz. İlk işimiz ev yapmak olmalı çünkü oyun içerisinde akşam saatleri olduğunda etrafta örümcekler, zombiler, iskelet gibi canavarlar gezmekte ve sizi gördüğünde öldürmeye çalışmakta. Evimizi yapıp ilk gecemizi atlattıktan sonra elde ettiğimiz odunlarla oyunun bize sunduğu kitap yardımıyla odunlarla ne yapılacağını öğrenip daha sonra kendimize avlanabilmemiz için kılıç üretiyoruz. Gündüz olduğunda dışarı çıkıp etrafta bulunan domuz, inek, koyun, tavşan gibi hayvanları keserek etlerini elde ediyoruz. Elde ettiğimiz etleri ister çiğ olarak istersek fırında pişirerek yiyebiliriz. Fakat pişirme işlemi için fırın gerekmekte. Yine bunun için kitaba göz gezdirerek fırının nasıl yapılacağını öğrenip fırın yapabiliriz. Oyunun bu aşamalarını atlattıktan sonra temel yaşam ihtiyaçlarındaki sıkıntımızı çözdükten sonra artık maden aramaya inebiliriz. Maden adı verilen demir, altın, elmas, zümrüt, kömür gibi şeyleri elde etmeye başladığımızda kendimize madenine göre değişkenlik gösteren dayanaklılık çeşitleriyle silah, balta, zırh, bot, kask gibi eşyalar yapabilir ve akşam çıkan canavarlarla savaşıp deneyim kazanabilirsiniz. Kazandığınız bu deneyimlerle, silahlarınıza veya eşyalarınıza büyü masası yardımıyla çeşitli büyüler ekleyerek çok daha güçlü hale gelerek oyunun en zorlu canavarı olan ejderhayı kesmeyi deneyebilir ve oyunu bir sonraki seviyeye çıkarabilirsiniz. Oyun sizin vereceğiniz kararlar ve hayal gücünüz açısından sonsuz varyasyona sahip. Oyun tüm karar mekanizmasını tamamen kullanıcıların isteğine bıraktığı için bu kadar tercih ediliyor. 

Evet değerli kullanıcılarımız yukarıda sizlere Minecraft Nedir, sorusuna elimizden geldiğince yanıt vermeye çalıştık. Umarım faydalı olmuştur. Bir sonraki rehberimizde görüşmek dileğiyle. Sağlıklı günler dileriz.