Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
LoL Yasuo'ya Karşı Nasıl Oynanılır?

LoL Yasuo'ya Karşı Nasıl Oynanılır?

Bu haberimizden League of Legends'te ki Yasuo karakterine karşı nasıl oynayabileceğinizden bahsedeceğiz detaylar aşağıda.

Yasuo Ne Zaman Piyasaya Sürüldü?

Yasuo 12 Aralık 2013'te League of Legends oyununda yerini almıştır. Yasuo çok popüler ve oynaması keyifli şampiyonlardan biridir. Hatta dönem dönem Yasuo League of Legends'in en popüler şampiyonları ve çok konuşulanlarından biridir. Yasuo'nun oynanışı ara sıra herkesin canını sıktığından en çok banlama oranına da sahip şampiyonlardan biridir. Yasuo'nun bitmek bilmeyen oynanışı için şu anlık League of Legends'te çok önemli bir yeri bulunmaktadır. League of Legends Yasuo'ya karşı nasıl oynayabileceğinizden ve Counter şampiyonlarının hangileri olduğundan bahsedeceğiz. İlk başta Rakibimizi tanımalıyız.

Pasif Yeteneği:

Yasuo'nun kritik vuruş ihtimali artar. Ayrıca Yasuo, hareket ederken bir yandan da kalkan oluşturur. Bir şampiyondan ya da canavardan hasar aldığında, kalkan devreye girer.

Q Yeteneği:

İleri fırlayarak bir hat üstündeki tüm rakiplere hasar verir. İsabet halinde, birkaç saniyeliğine bir Yaklaşan Kasırga yükü verir. 2 yük biriktiğinde, Çelik Fırtına'nın yolladığı hortum havaya savurur. Çelik Fırtına normal saldırı muamelesi görür ve normal saldırıları güçlendiren her şeyle birlikte güçlenir.

W Yeteneği:

Oluşturduğu hareketli duvar, 4 saniyeliğine rakiplerden gelen tüm atışları engeller.

E Yeteneği:

İleri atılarak hedef rakibin içinden geçer ve ona büyü hasarı verir. Yeteneğin her kullanımı, bir sonraki atılışın taban hasarını belli bir miktara kadar arttırır. Aynı rakip üstünde birkaç saniye boyunca yeniden kullanılamaz. Eğer Çelik Fırtına atılma sırasında kullanılırsa daire biçiminde bir alana isabet eder.

R Yeteneği:

Havadaki bir rakip şampiyonun yanında belirerek ona fiziksel hasar verir ve bölgede bulunan tüm havadaki rakipleri havada tutar. Azami Akış verir ama Yaklaşan Kasırga'nın tüm yüklerini sıfırlar. Bunun ardından, Yasuo'nun kritik vuruşları ortalama bir süre boyunca önemli miktarda ilave zırh delme elde eder.

Yasuo'ya Karşı En İyi Counter Şampiyonlar

  • Annie
  • Gangplank
  • Taliyah
  • Fizz
  • Vex
  • Sett
  • Malzahar
  • Vladimir
  • Syndra
  • Pantheon

Yasuo'ya Karşı En Kötü Counter Şampiyonlar

  • Ryze
  • Corki
  • Sylas
  • Azir
  • Katarina
  • Qiyana
  • Talon
  • Akshan
  • Galio
  • Swain

LoL Yasuo

Karşımızda Yasuo Varsa Nasıl Oynamalıyız?

Yasuo bir orta koridor şampiyonu olsa da bir çok yerde oynanabilecek kapasitededir. Yasuo'nun karşısında oynamak dikkat isteyen bir harekettir. Yasuo'nun avantajlı olduğu Q yeteneği ile düz bir hat üzerinde hasar verir eğer iki yüke oluşursa belirlenen bir konumda hortum gönderir. Bu hortum hem sizlere hasar verir hem de havaya sıçratır. Yasuo'nun yük biriktirmesini engellemek için minyon almasına izin vermeyiniz. Ancak bunu yaparken de sizlere Q yeteneğinin birikmemiş haliyle hasar verebilir bu yüzden dodge atmayı ihmal etmeyiniz. Eğer yetenek atışlı bir şampiyonsanız Yasuo gönderdiğiniz yetenekleri engellemek için W yeteneğini açmaktadır. Eğer duvarın önündeyseniz hiç bir şekilde yeteneklerinize geçit vermez bu yüzden arkasından, sağından veya solundan vurmanız gerekiyor.

Bir diğer önemli şeyse Yasuo'nun rüzgar duvarını çatışmalarda kullanmasını beklemek bu yüzden Ulti gibi önemli yetenekleriniz boşa gitmemiş olacaktır. Yasuo E yeteneği ile sizlere kolayca yetişebilir. Minyonlara atıla atıla gideceği için koridorunuzda az ve sabırlı bir şekilde minyon almanız gerekmektedir. Eğer Yasuo peşinizdeyse ve koridoru ittiyseniz kendi minyonlarınızı takip ediniz. Takip aralığına uyarak Yasuo'nun sizlere gelişini önleyebilirsiniz.

Yasuo'nun Ultisini kullanması için sizleri havaya sıçratmış olması gerekir. Yasuo'nun tek sıçratma yeteneği Q yeteneğinden gelen hortum olacağından dolayı bu yeteneği ön görüp kaçmanız gerekebilir. Eğer karşınız da Yasuo dışında zıplatan bir karakter varsa Zhonya veya Gecenin kıyısı alarak zor anlarda tehlikeli yeteneklerden kaçabilirsiniz.

Yasuo'nun Hikayesi

Büyük azme sahip bir Ionia'lı olan Yasuo, havanın gücünü düşmanlarına karşı kullanan çevik bir savaşçı. Gençliğinin mağrur günlerinde haksız yere ustasını katletmekle suçlanmış ve masumiyetini kanıtlayamayınca kendisini korumak için ağabeyini öldürmek zorunda kalmıştı. Ustasının gerçek katili gün yüzüne çıksa da Yasuo yaptıkları için kendini affedemedi ve şimdilerde sadece kılıcına rehberlik eden rüzgârın peşinde vatanının topraklarını arşınlıyor.

En Ucuz RP Kimden Alınır?

Yeni bir Etkinlik, yeni şampiyon, yeni kostüm veya yeni içeriklerine sahip olmak istiyorsanız hesabınızın alışveriş kredisinin yeterli olması gerekir. En uygun fiyatlı League of Legends RP ise tabii ki İtempazar'dan satın alınır, hemen aşağıdaki linkte tıklayın ve ürün sayfasına gidiniz.

https://www.itempazar.com/urunler/lol-rp-satin-al


En son yorumlar
Bu içerik için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz?