Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Epic Games Haftalık Ücretsiz Oyun

Epic Games Haftalık Ücretsiz Oyun

Epic Games tarafından sizlerle ücretsiz şekilde buluşturulan oyun A Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition yayında.

Epic Games'in Haftalık Ücretsiz Oyunu Hangisi?

23 Haziran - 30 Haziran 2022 tarihleri arasında Epic Games üzerinden ücretsiz sahip olabileceğiniz oyun ''A Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition'' oluyor. Dünyanın en popüler uzun soluklu dizilerinden bir tanesi olan Game of Thrones, geçtiğimiz yıllarda bir kutu oyunu olarak karşımıza çıkmıştı. Bu sayede Game of Thrones hayranları, arkadaşlarıyla bir araya gelerek Game of Thrones efsanesini deneyimleyebiliyorlardı. Üstelik bu kutu oyunu oldukça da ilgi görmüştü. Game of Thrones hayranları artık bu kutu oyununa dijital olarak da erişebiliyorlar. A Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition, kutu oyununun birebir aynısı. Ancak geliştirici ekip, dijital ortamın sunduğu yararlardan faydalanarak oyunu zenginleştirmiş. Özellikle de kullanılan animasyonlar, bu kutu oyununun daha sürükleyici olmasını sağlıyor. Ayrıca oluşturulan karakterler de gerçekçi oluşlarıyla dikkat çekmeyi başarıyorlar.

 Oyun sırasında oyuncular stratejik planlama, diplomasi ve askeri gücün bir kombinasyonu ile etkilerini Westeros'a yayabilirler. Büyük Hanelerden biri olarak, güç kullanarak fethedecek, ittifaklar kuracak, kasaba halkınızı toplayacak mısınız, yoksa kurnazca Demir Taht'a mı gideceksiniz? Bu tercihi sizlere bırakarak oyunun içeriğini açıklama kısmına geçiyoruz.

Epic Games Haftalık Ücretsiz Oyun

Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition Nasıl Oynanır?

Game of Thrones oyunu, tek oyunculu ya da çevrimiçi PvP olarak oynanabiliyor. Hayranlar bu sayede, yapay zekaya ya da gerçek oyuncularla karşı karşıya gelebiliyorlar. Ayrıca oyunun sistem gereksinimlerinin de düşük olması, A Game of Thrones: The Board Game - Digital Edition'ı hemen her bilgisayar üzerinden erişilebilir kılıyor. Epic Games tarafından ücretsiz olarak satın alabileceğiniz bu oyun normalde 33 TL. Yedi krallıktan altısını kontrol eden 3-6 arası oyuncu bir yandan ordularını hareket ettirip haritada zaferler kazanmaya çalışırken, bir yandan da politik güçleri ile taht mücadelesini devam ettiriyorlar. Geçici ittifaklar avantaj sağlasa da sonuçta taht oyununun doğasından dolayı doğru zamanda anlaşmayı bozanlar genelde karlı çıkıyor. Oyundaki politik mücadele için topraklarınız ve kalelerinizden elde ettiğiniz güç puanlarını kullanıyorsunuz. Kılıç, Kuzgun ve Demir Taht ile gösterilen üç politik alanda yapılan mücadelede gizlice harcadığınız politik puanlar, söz konusu alandaki sıranızı gösteriyor.

Demir Taht: Buradaki sıranız tur içinde oynama sıranız oluyor. Birinci aynı zamanda bazı beraberliklerde kimin kazandığını seçiyor.

Kılıç: Buradaki sıranız savaş sırasında beraberlik olursa kimin kazanacağını belirliyor. Birinci her tur bir savaşına fazladan destek verebiliyor.

Kuzgun: Bu kısımdaki sıranız kaç tane yıldızlı emir oynayabileceğinizi gösteriyor. Yıldızlı emirler sıradan emirlerden daha iyi sonuçlar veriyorlar. Ayrıca bu alanda birinci olan her tur emirler açıldıktan sonra bir emrini değiştirebiliyor ve Wildling destesinin tepesine bakabiliyor.

Her turun başında elinizdeki bölgelere ve askerlere kapalı olarak emir veriyor ve aynı anda açıyorsunuz. Özellikle destek emri ile sadece kendi askerlerinize değil yan karede bulunan istediğiniz rakibinizin savunma veya saldırısına destek olabiliyorsunuz. Ayrıca yağma emri ile yan karedeki bir rakibi oyalayıp üstündeki emirleri iptal edebiliyor, hatta güç toplama emirlerinde toplanan gücü kendinize alabiliyorsunuz.

Donanma ve ordular sınırlı sayıda üretiliyorlar ve oyunda en dikkat etmeniz gereken konulardan biri bu orduları beslemek oluyor. Besleyebileceğiniz asker sayısı topraklarınızdaki ikmal kaynaklarına bağlı ve düzgün ikmal, yapılmayan ordular patır patır dökülüyorlar.

Savaşlarda orduların gücü önemli olsa da oyuncuların oynadığı karakter kartları ve şans da savaşın sonucunu değiştiriyor. Her ailenin güçlü ve güçsüz karakterleri var ve bir karakteri bir savaşta oynadıktan sonra tekrar kartı elinize geri alabilmek için kalan bütün karakterleri oynamanız gerekiyor.

Oyunda ayrıca kuzey duvarını aşmaya çalışan “Wildling”ler de bütün oyuncuların ilgilenmesi gereken bir sorun olarak duruyor. Wildlingler duvara saldırdığında her oyuncu duvara gizli miktarda yardım gönderiyor. Eğer mücadele kazanılırsa en yüksek yardımı yapan bir avantaj kazanırken, kaybedilirse Wildlingler bütün kıtada sorunlara sebep oluyor ve herkes (ama en çok en düşük yardımı gönderen) zarar görüyor. Oyun 10 tur içinde veya bir oyuncu 7 kale ele geçirdiğinde bitiyor. En çok kaleye sahip olan oyuncu oyunu kazanıyor.

Eğer Game of Thrones hayranıysanız ve yeni içeriklerde heyecanlı bir maceraya atılmak istiyorsanız bu oyunu ücretsizken kaçırmayın.

Sitemizden Epic Games Hesap Satış yaparak para kazanabilir, veya kendinize yeni bir Epic Games Hesap Satın alabilirsiniz.