Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Brawl Stars Oyun Modları Nelerdir?

Brawl Stars Oyun Modları Nelerdir?

Brawl Stars oyun modları ile ilgi genel rehber.

Brawl Stars Oyun Modları Nelerdir?

Brawl Stars oyununda bilinen 25 oyun modu nedir ve nasıl oynanır sizler için derledik.

1-Hesaplaşma: Oyundaki ilk oyun modudur. Tek kişi ya da çift kişi oynanabilen bir oyun modudur. Bu oyun modunda amaç, arenada hayatta kalan son kişi veya takım olmaktır. Tek kişi oynarken sağlığını tamamen kaybetmenin telafisi yoktur, çift kişi oynarken takımdan bir kişi hayatta kaldığı sürece diğeri bekleme süresinin ardından tekrar canlanır.

Oyun Modunda o anda açık olan harita çeşidine göre, kutuları parçalayarak ateş ve can atışı sağlayan güç küplerini toplamak, belli haritalarda olan enerji içecekleri ile kısa süreli ek atış gücü, hız ve direnç kazanmak; şifa mantarları ile can kazanmak, göktaşı ile vurulmak gibi farklı ek öğeler bulunmaktadır. Ayrıca oyunun açık olduğu haritaya bağlı olarak haritanın belli bir bölümünden ortaya çıkan robotu öldürerek ekstra güç küpü toplayabilmek mümkündür. Bu oyun modunun tüm haritalarında oyunun süresi ilerledikçe kenarlardan zehirli bulutlar gelerek haritayı daraltır.

2-Elmas Kapmaca: 3'e 3 takımlar halinde oynanır. Oyun 3:30 saniyede biter. Haritanın ortasında bulunan elmas madeninden aralıklarla elmasların çıktığı bu oyun modunda , 10 tane elması 15 saniyeliğine taşımayı başaran takım, oyunu kazanır. Eğer iki takımda da 10 elmas varsa, 11 elması elinde tutan takım kazanır. Diğer takım da 11 elmasa ulaşırsa bu sayı 12'ye çıkar ve bu şekilde devam eder. Ortadaki madenden maksimum 29 elmas çıkar, Rakip takım oyuncularının topladığı elmasları, onları yok ederek toplamak mümkündür.

3-Nakavt: 3'e 3 takımlar halinde toplam 3 set oynanır. Her sette oyuncular rakip takımdaki savaşçıları öldürmeye çalışır, ölen bir oyuncu o sette yeniden doğmaz. Tüm üyeleri elenen takım seti kaybeder. En çok set kazanan takım oyunu kazanır.

4- Düello: Bu oyun modunda oyuncu oyuna girmeden önce kendine üç savaşçı seçer. Oyuncunun seçtiği savaşçılarla rakibin savaşçıları 1'e 1 olarak karşılaşır, amaç rakibin savaşçılarını yenmektir.

5-Ödül Avı: 3'e 3 takımlar halinde oynanır. Bu oyun modunda amaç, karşı takımdaki oyuncuları yok ederek yıldız toplamaktır. Süre devam ettiği sürece oyuncular tekrar canlanır. Süre bittiğinde daha fazla yıldız toplamış takım oyunu kazanır. Beraberlik durumunda, haritada mavi bir yıldız belirir. Bu yıldızı alarak belli bir süre taşımayı başaran oyuncunun takımı kazanır. Eğer ki taşıyan oyuncu ölürse mavi yıldız karşı takıma geçer ve bu böyle devam eder.

6-Soygun: 3'e 3 takımlar halinde oynanır. Bu oyun modunda amaç karşı takımın kasasına ulaşarak yok etmektir. Karşı takımın kasasını diğer takımdan hızlı yok eden ya da süre bittiğinde daha fazla hasar veren takım kazanır.

7-Savaş Topu: 3'e 3 takımlar halinde oynanır. Bir maçın süresi 2.30 dakikadır. Bu oyun modunda amaç, başlangıçta haritanın ortasında bulunan topu alarak rakip kaleye gol atmaktır. 2 gol atan ya da süre bittiğinde önde olan takım oyunu kazanır. Süre bittiğinde iki takımın da gol sayısı eşit ise uzatmalara gidilir. Bu uzatmalar esnasında haritadaki tüm nesneler (kaleler haricinde) yok olur. Uzatmaların sonuna kadar eşitlik bozulmazsa oyun berabere biter.

8-Robot İşgali: 3'lü takım halinde yapay zekaya karşı oynanan haftalık oyun modudur. Amaç ortada bulunan kasayı yaklaşan robotlardan olabildiğince iki dakika boyunca korumaktır, süre ilerledikçe robotların gücü ve sayısı artmaktadır.

9- Büyük Oyun: 6 kişiyle oynanan haftalık oyun modudur. 1 kişi boss olur ve diğer 5 kişi boss'u belli bir süre içinde öldürmeye çalışır. Boss olan oyuncu diğer oyunculardan daha dirençli, güçlü ve hızlıdır. Oyunu kimin kazandığı, oyuncuların boss oyuncuyu yenme süresine bağlıdır. Eğer oyuncular boss'u 2.00 dakikada yenerlerse oyunu kazanırlar, aksi takdirde boss olan oyuncu kazanır.

10- Boss Savaşı: 3'lü takım halinde yapay zekalı bir devasa boss robota karşı oynanan haftalık oyun modudur. Amaç devasa robotu yok etmek ve bu esnada boss robottan ve boss robotun yardımcı robotlarından korunmaktır. 3 oyuncu da ölmediği sürece ölen oyuncular 20 saniye içinde tekrardan doğabilir. Oyun boss robot yok edilene ya da üç oyuncu da öldüğünde sona erer.

11- Güç Ligi: Bu oyun modu farklı olarak Her brawl pass sezonun temasına uygun olan bir oyun modudur. Haritalar rastgele seçilir, Kuşatma ve Hesaplaşma dışındaki diğer oyun modlarından seçilir bo3 (Best Of 3) sistemi vardır, yazı tura atılır, ilk savaşçı seçecek takım belli olur, İki takım birer savaşçı yasaklar, ardından 1-2-2-1 şeklinde sırayla savaşçılar seçilir, Son hazırlıklar yapıldıktan sonra başlar, 2 tur kazanan maçı kazanır , belli miktar maç yapılınca Profil ikonları kazanılır, güç ligi kostümleri ise 25000 yıldız puan karşılığında satın alınabilir, Sezon sonunda hangi lig'te isen o miktar yıldız puanı alınır.

12-Basketbol Savaşı: Topu potaya atmaya çalışarak oynanan bir oyun modudur. Çizgi içinden potaya atılırsa 2, çizgi dışından ise 3 sayı kazanılır, ancak işin zor kısmı pota sürekli hareket halindedir bu yüzden zamanlama yapmak önemlidir. 5 puan veya süre sonuna kada en çok puanı olan kazanır, beraberlik durumunda bütün engeller yok edilir (Pota Hariç)yine beraberlik bozulmazsa maç berabere olarak biter. 

Brawl Stars Oyun Modları Nelerdir?

13- Sıcak Bölge: 3'e 3 takımlar halinde oynanır. Ortadaki bölge(ler)in hepsini tamamlayan takım kazanır. Ortada 1, 2 ya da 3 bölge bulunur (haritaya göre değişir).

14- Süper Şehir Saldırısı: 3'lü takım halinde Mega Canavar'a karşı oynanan haftalık oyun modudur. Mega Canavar, haritadaki şehri yok etmeye çalışır. 3 oyuncunun Mega Canavarı binalar yok olmadan öldürmesi gerekmektedir. Mega Canavar, 3 kişiyi öldürürse ya da binaları yok ederse maç biter. Takım arkadaşlarından en az biri oyunda olduğu sürece diğerleri yeniden doğar. Mücadelede Mega Canavar her yok edildiğinde bir sonraki saldırının zorluğu normal seviyeden çılgın seviyeye doğru artar, oyun modu 11. Sezon güncellemesi ile rotasyondan kaldırılmıştır.

15-Kupa Hırsızları: İlk olarak hediye talanı adıyla yılbaşı sezonlarında gelen geçici bir oyun modudur. Takımlar karşı takımın bölgesindeki hediyelerini çalıp kendi üssüne getirmeye çalışır. Bu oyun modu yeniden düzenlenerek 2021 yaz güncellemesi ile Kupa hırsızı adıyla yeniden eklenmiştir fakat şuan oyunda bulunmamaktadır.

16- Mücadeleler: Belli zamanlarda gelen bir oyun modudur. Mücadelede her maç kazanıldığında farklı ödüller kazanılabilir, bunlar kutular, yıldız puanı, altın, rozet gibi ödüller kazanılabilir. Yine mücadele tamamlandığında büyük ödül kazanılır, büyük ödül mega kutu, spray, rozet, kostüm, Elmas hatta Karakter bile olabilir.

Her iki maç veya üç maç kazanıldığında oyun modu veya da başlangıç oyun modunun haritası değişebilir, mücadele tamamlanmak için X defa kazanılması gerek, fakat Y defa yenilirseniz mücadeleye devam edemezsiniz, fakat ekstradan elmas ile hak satın alarak (bazı mücadelelerde ekstra hak yoktur) mücadeleye kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

17-Alaşağı: Bu oyun modunda amaç, robot ölene kadar en çok hasar veren kazanıyor, haritalara göre robotun farklı özellikleri vardır. Ama şu anda kaldırılmış durumda.

18-Yalnız Yıldız: Bu oyun modunda amaç, süre bitene kadar en çok yıldız toplamaktır, Ama şu anda kaldırılmış durumda.

19-Power Lig: Bu oyun Modu, güç liginin eski hali diyebiliriz, bir lig 14 gün sürer, bu oyun modunu oynamak için herhangi bir karakterin yıldız gücü olması zorundadır. Günde sadece 3 defa maç yapılabilir, maç sonunda Belli miktar puan kazanılır, eğer maçı kazanırsak daha fazla, kaybedersek daha az kazanabiliyoruz, yine beraberlik durumunda belli miktar kazanabiliyoruz, ayrıca daha fazla puan almak için ekstra şartlar var (örn.: Elmas kapmaca'da 15. Elmas çıkmadan maçı kazan),bunlara da uyulduğu zaman daha fazla puan alabiliyorsunuz. 14 gün boyunca farklı haritalar ve farklı oyun modları ile oynandıktan sonra lig sonunda puana göre yıldız puanı alırsın Mesela 700-799 puan arasında yapanlar 6000 yıldız puanı alırlar ayrıca ilk yüze girenlere bonus yıldız puanı verilir mesela 1. Olan tam 50000 bonus yıldız puanı alabilir veya 50.- 79. Arasındakiler 10000 bonus yıldız puanı alabilirler. Bu oyun modu ilgi görmediği için bir süre sonra kaldırıldı ve yerine güç ligi getirildi.

20-Voleybol: 3'e 3 oynanabilen bir oyun modudur. Bu oyun modunda amaç topu rakibin sahasına atmaktır, top ortada durur ilk hangi takım dokunursa diğer takımın sahasına gider, eğer top yere değerse puan kazanırlar, 2 olan veya fazla sayısı olan kazanır, beraberlik durumunda uzatmaya gider, savaş topunda gibi bütün engeller yok edilir, eğer uzatmalarda eşitlik varsa maç berabere biter, herhangi bir sayı alınmadığında top sürekli hızlanır buda topu tutmayı zorlaştırır. Bu oyun modu 2021 yaz güncellemesi ile oyuna eklendi fakat 8. sezon güncellemesi ile oyundan kaldırılmıştır.

21-Kupayı Koru: 3'e 3 oynanabilen bir oyun modudur, bu oyun modunda amaç ortadaki kupayı en uzun süre tutmaktır, kupayı alan kişi takıma puan kazandırmaya başlar, o sırada takım arkadaşları da kupayı tutan kişiyi korumaya çalışır, kupayı tutan kişi kupanın ağırlığından yavaşlar bu da rakiplerin kupayı almayı kolaylaştırır, maçın sonunda %100 varan veya en çok yüzdeye sahip takım kazanır. bu oyun modu 2021 yaz güncellemesi ile eklenmiştir ancak 8. Sezon güncellemesi ile oyundan kaldırılmıştır.

22- Maden Arabası: 3'e 3 oynanabilen bir oyun modudur, Oyun modunun amacı maden Arabasını A noktasından B noktasına götürmektir, Maden Arabasını ilerletmek için yanında durmanız gerekmektedir, maden Arabası ilerledikçe sizde ilerlemeniz gerekecek, bir yandan da düşman arabasını da durdurmanız gerekmektedir. Düşman maden arabasının yanında durduğunuz sürece düşman arabasını yavaşlatabilirsiniz, fakat maden Arabasının çevresi çok dar olduğu için sizi yenme ihtimali fazladır, Maden arabası kendinizi korumak için de kullanılabilir, bu oyun modu 11. Sezon ile oyuna eklenmiştir, 12. Sezonda bir süre daha kalan oyun modu, bir süre sonra kaldırılmıştır

23-Temizlik: 3'e 3 oynanabilen bir oyun modudur. Oyunun amacı karşı takımdan 10 kişiyi yok et.

İlk 10 kişiyi veya en çok yok eden takım kazanır. 11. Sezon ile oyuna eklenmiştir,12. sezonda bir süre daha kalan oyun, bir süre sonra kaldırılmıştır.

24-Robot Avı: 3'e 3 oynanabilen Bir oyun modudur, oyunun amacı ortada doğan robotları yok edip cıvataları almak. Her haritada belli olan bir robot doğum yeri vardır, robot doğum yerleri 1 veya 1'den fazla olabilir, 4 tip robot vardır: Nişancı Robot, Yakın dövüş Robotu, hızlı robot ve büyük robot. İlk 3 robot sırasıyla doğar, 3 robotunda farklı miktar canı vardır, en çok canı olan yakın dövüş robotudur, en az olan ise nişancı robotudur.

Bu robotları yok edildiğinde 1 cıvata düşer, cıvatayı alan savaşçı bir kaç saniye bekledikten sonra takımına 1 puan kazandırır, eğer cıvata alan savaşçı puan kazandıramadan yok edilirse cıvata yere düşer. bu şekilde devam eder, 8 cıvata toplayan takım kazanır, durum 7-5 veya 6-6 olduğunda büyük robot devriye girer, büyük robotun çok canı vardır ve sürekli roket atar, ayrıca hızlıdır, büyük robot yok edildiğinde içinden 3 cıvata çıkar buda maçın sonucunu belirlemektedir. Oyun modu 12. Sezon ile gelmiştir ve oyunda bulunmaktadır.

25-Avcılar: Hesaplaşma Ve Temizlik Oyun modlarının karışımıdır, 6 rakip yok ettiğinizde maçı kazanırsınız, 13. Sezon ile oyuna eklenecektir.

Birbirinden eğlenceli oyun modlarından istediğini seçerek oyununa heyecan kat!

https://www.itempazar.com linkinden Brawl Stars Hesap Satış yaparak para kazanabilir, veya kendine yeni bir Brawl Stars Hesap Satın alabilirsin.