Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Ubisoft ve Riot Games'ten Toksik Oyuncu Hareketi

Ubisoft ve Riot Games'ten Toksik Oyuncu Hareketi

Ubisoft ve Riot Games ortak çalışarak toksik oyuncuların tespiti yapay zeka ile sağlanacak ve tüm bilgiler şirketlerle paylaşılacak

Özellikle online oyuncuların yavaş internetten sonrasında canlarını en oldukça sıkan şey takımınızda veya karşı takımda toksik bir oyuncunun bulunması. Bu tarz oyuncular çoğu zaman oyunu oynamak veya kazanmak yerine kendisi dışındaki herkesi rahatsız etmek ve oyundan soğutmaktan keyif alırlar. Bu haber ile birlikte çoğu oyuncu sonunda rahat bir şekilde oyun oynayabilecek ve daha mutlu olacaktır bu güzel proje için iki yapımcı firmaya teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

Ubisoft ve Riot Games ortak olarak çalışarak yeni yapay zeka geliştirecek, bu yapay zeka ile birlikte oyun içerisindeki toksik oyuncular tespit edilip veriler diğer tüm oyun firmaları ile paylaşılacak.

Rainbow Six Siege ve Division 2 benzer oyunların yapımcısı Ubisoft ve League of Legend ile Valorant’ın yapımcısı Riot Games, bugün ortaklaşa yaptıkları bir açıklamada “Zero Harm in Comms” (İletişimde Sıfır Zarar) isminde projelerini duyurdu. Bu proje kapsamında hususi bir yapay zekâ sistemi iki markanında online oyunlarına eklenecek bu yapay zekâ yazılı sohbetleri inceleyerek toksik oyuncuları tespit edecek.

İlk etapta raporlanan toksik oyuncuların mesajları üstünden makine öğrenimi kullanılarak eğitilecek olan yapay zekâ, ilerleyen dönemlerde bu toksik oyuncuları daha raporlanmadan tespit edecek ve oyuncuların kullanıcı adları, IP adresleri ve cihazlarının MAC adresleri şeklinde verileri biriktirecek. Daha sonrasında bu bilgilerin oyun sektöründeki bütün şirketlerle paylaşılacağı ve şirketlerin bu toksik oyuncuları daha oyuna başlarken tespit edebilmeleri için yardım edilecek.

Ubisoft ve Riot Games, bu yapay zekâ yardımıyla toksik oyuncuları oyun sektöründe barındırmamak ve her insanın anlayışlı olduğu, küfürlerin havada uçuşmadığı bir oyun sektörünü hedefliyor. İki firmanın temsilcileri ek olarak oyun sektöründeki öteki firmaları da bu sisteme katılmaya davet ederek bu deneme projesini büyütmek istediklerini açıkladı.

Ubisoft firmasına ait kategorilerimiz:

Uplay Hesap satışı için buraya tıklayın.

Riot Games firmasına ait kategorilerimiz:

Valorant Hesap satışı için buraya tıklayın.

Valorant VP satın almak için buraya tıklayın.

League of Legends Hesap satışı için buraya tıklayın.

League of Legends RP satın almak için buraya tıklayın.


En son yorumlar
Bu içerik için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz?