Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Minecraft, Chromebook'lar İçin Geliyor

Minecraft, Chromebook'lar İçin Geliyor

Microsoft, ChromeOS için Minecraft: Bedrock Edition Beta sürümü yayınladı. Android desteği sayesinde Chromebook'lar için çalışacaktır.

Mojang, 2020 yılında Chromebook'lar için daha önce Minecoraft: Education Edition'ı piyasaya sürmüştü ancak bu sürüm Okul lisansı veya Office 365 eğitim hesabı gerektiriyordu. Oynamak için diğer bir yöntem ise java sürümünü yüklemektedir. Bugün piyasaya sürülen Minecraft: Bedrock Edition oyunu bütün kullanıcılara açık bir şekilde duyuruldu.

Yeni duyurulan versiyon olan Minecraft, çapraz platform desteğiyle oyuncuların istedikleri cihazlarla oynayabilir. Ek olarak çok oyunculu sunucularda oynama imkanı sunmaktadır. Minecraft Marketplace'e erişim sağlanabilmektedir.

Sürüm beklenenden erken piyasaya sürüldü

ChromeOS için Minecraft, sistem gereksinimlerini karşılayan Chromebook'larda çalışmaktadır. Oyunun resmi yapımcı firması olan Mojang yaptığı açıklamaya göre oyuncular beklenenden erken erişim sağladığı için bir çok farklı hata ile karşılaşılabilir. Tam sürüm için net bir tarih söz konusu değildir. Oyun tamamlandığında Google Play Store veya Microsoft üzerinden indirilebilecek ve oynanabilecektir.

Minecraft: Bedrock Edition sistem gereksinimleri;

  • İşletim sistemi: ChromeOS 111, 64-bit (x86_64, arm64-v8a)
  • İşlemci: Intel Celeron N4500, Intel i3-7130U, MediaTek MT8183, Qualcomm SC7180
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Depolama: 1 GB (Kurulum, Haritalar ve diğer dosyalar)

Yeni sürüm hakkında sizler için birkaç bilgi paylaşmak istedik yorumlarınızı bekliyoruz, daha fazla Minecraft içeriği için blog sayfamızı takip edebilirsiniz.

Minecraft ilan pazarına bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.


En son yorumlar
Bu içerik için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz?