Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Valorant Sage Oynanış Rehberi

Valorant Sage Oynanış Rehberi

Son zamanlarda oyun piyasasını kasıp kavuran Valorant oyununda bulunan Sage karakterinin yeteneklerini ve oynanış rehberini sizlere göstereceğiz.

Rolü: Gözcü

Köken: Çin

''Sadece şifacıdan fazlasıyım.'' - Sage

Koruyucu doğası ve yaşamın kendisiyle olan eşsiz bağı nedeniyle Sage, savaş alanındaki yoldaşlarını yenileyip rahatlatan serin bir esinti. Sage gücünü, içinden çıkılması zor savaşlarda kullanmak ve ekibine yönelik istenmeyen çatışmaları püskürtmek için çeşitli küreler kullanır. Karakter oldukça kırılgan ve savaşlar için çok ön planda olmasa da arka tarafta oldukça fazla yararı mevcut.

Müttefik iyileştirme yeteneklerine sahip ilk kişidir (Phoenix ve Reyna yalnızca kendini iyileştirebilir). Bu, onu çok özel bir kategoriye sokar ve onu oyunda olması inanılmaz bir avantaj getirir.

Ayrıca diriliş ultisine sahip olmak, düşman püskürtücü yetenek setinin yanı sıra Sage‘in en ilgi çekici yanlarından biridir. Her birinin ayrıntılarına gireceğiz ve eksiksiz VALORANT Sage Rehberimizde geçit noktalarının nasıl kontrol edileceğine dair ipuçları vereceğiz.

C – Bariyer Küresi

Bir bariyer küresi KUŞAN. Sert bir duvar oluşturmak için ATEŞ ET. ALTERNATİF ATIŞ, hedefleyiciyi döndürür.

Valorant Sage Oynanış Rehberi

Bariyer Küresi girişleri, spike köşelerini kapatabileceğiniz ve takım arkadaşlarınızı yükseltmek için kullanabileceğiniz çok yönlü bir yetenektir. Her turda yalnızca bir kullanımı vardır, bu nedenle bu güçlü aracı kullanmak için genel bir stratejiniz olmalıdır.

Bazen duvar olarak adlandırılan bu yeteneği, geçit noktalarını veya özel giriş yollarını engellemek için kullanabilirsiniz. Bu tür noktalara bir örnek, Bind’in Işınlayıcı Çıkışlarını veya karşı tarafta Operator gibi çok güçlü bir silah var ise yüksek yerlerde olan kısımları kapatabilirsiniz. Yerleştirme noktaları oynayış tarzınıza göre geniş kalabilir bu yüzden her zaman deneyimleyin.

Bariyer Küresi ayrıca yerden yükselmek için kullanılabilir. Yükseltmek ve yüksek zemine erişmek için ayaklarınızın veya müttefiklerin altına atın ve net bir avantaj elde edin. Bariyer Küresi‘ni yeni zeminler oluşturmak için kullanmak, düşmanlara da sürpriz saldırılar sağlar. VALORANT‘ta etkileşimli bir yön yaratmak Sage‘e özgüdür.

Düşmanlar, duvara seri olarak saldırarak onu yok edebilir. Bariyer Küresi, saldırıya uğramamış olsa bile zamanla bozulur. Düşman yakınlaşmadan önce buzun tam olarak sertleşmesi için daha önceden atmayı unutma.

Q – Yavaşlatan Küre

Bir yavaşlatma küresi KUŞAN. Yere temas ettiğinde patlayarak bir süre yerde kalan ve oluşturduğu alanda kalan oyuncuları yavaşlatan bir yavaşlatma küresi göndermek için ATEŞ ET.

Valorant Sage Oynanış Rehberi

Yavaşlatan Küre, fırlatılabilir özelliklerin çoğu gibi duvardan sekebilir.

Çatlama sesi ile düşmanları tespit etme ve kritik konumlardaki müttefikleri rotasyon konusunda uyarma yeteneğine sahiptir. Yavaşlatan Küre insanlar üzerinde yürüyerek kendilerini gizleseler bile, saldırıları püskürtmek için hala güçlü bir yetenek.

Yavaşlatan Küre genellikle Phoenix’in Yakar Topu, Brtimstone’un Yakıcı’sı ve Viper’ın Asit Havuzu gibi alan hasarına sahip yetenekler ile kullanılır ve Sova’nın Avcı’nın Hiddeti kullanımında inanılmaz bir avantaj sağlar.

Arkanızdan gelen düşmanları yavaşlatmak amacıyla kullanılabilir veya düşman oldukça yakınınıza yaklaştıysa kaçamaması için kullanabilirsiniz.

E – Can Küresi

Bir iyileştirme küresi KUŞAN. Nişangâhını hasar almış bir silah arkadaşına doğrult ve onu zaman içinde iyileştirmek için ATEŞ ET. Sage hasar aldıysa, zaman içinde kendini iyileştirmek için ALTERNATİF ATIŞ kullan.

Valorant Sage Oynanış Rehberi

Oyun içi en çok beğenilen Sage yeteneği, onun imzası olan Can Küresi. Bu becerinin bir avantajı, Sage‘in bir müttefiki iyileştirmenin yanı sıra kendini de iyileştirebilmesidir ki bu, bir nişancı oyununda oldukça güçlü ve benzersiz bir özelliktir.

Can Küresi oldukça hızlı hareket eder, bu yüzden herhangi bir bekleme süresine tabi tutulmazsınız. Sağlığınız düşükse veya başı dertte bir müttefik görürseniz hemen kullanın ve müttefikinize destek sağlayın.

Yetenek, belli bir menzildeki müttefiklere de kullanılabilir. Zor durumda olan biri olup olmadığını görmek için puan tablosunu sürekli kontrol edin. +1 cana sahip olmak bile oyunu bambaşka seviyeye taşıyabilir.

X – Diriliş

Bir diriltme yeteneği KUŞAN. Nişangâhını dost bir cesede doğrult ve onu hayata döndürmek için ATEŞ ET. Silah arkadaşın kısa bir sürenin ardından tamamen iyileşmiş olarak hayata döner.

Valorant Sage Oynanış Rehberi

Paha biçilmez bir ultimate olan Diriliş, bir süre bekledikten sonra düşmüş bir müttefiği kadronuza geri ekler ve savaşın gidişatını tamamen değiştirir. VALORANT‘ta başka bir yeniden doğuş yeteneği olmadığı için gerçekten inanılmaz bir avantaj.

Bir mucize.

Diriliş, güvenli bir şekilde kullanılırsa ekibinize büyük bir avantaj sağlar. Bu yeteneği kullanılırken Sage hareketsiz kalır. Kullanmadan önce güvenli bir pozisyonda olduğunuzdan emin olun. Bu durumda Bariyer Küresi‘ni rakibinizin görüşünü kısıtlamak için kullanabilir ya da yavaşlatan küreyi kullanarak karşı tarafı yavaşlatabilirsiniz.