Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Steam Puan Dükkanı

Steam Puan Dükkanı

Değerli itempazar kullanıcıları, bugün Steam Puan Dükkanı hakkında tüm bilgileri sizlere detaylıca anlatacağız.

Steam Nedir?

Steam Valve şirketi tarafından oluşturulmuş bir oyun, iletişim platformudur. Bu platformun içerisinde yüzbinlerce oyun binlerce farklı farklı oyun türleri vardır. Bu platformun kullanım amacı içeriklerinin tamamını dijital ortamda yani internet üzerinden kullanıcılarına ulaştırmak ve birbirleriyle oyun oynamak isteyen insanları birleştirmek. Steam üzerinde bulunan içerikler kullanıcılara içeriği üreten firma tarafından belirlenen fiyatlıyla beraber satılmaktadır. Bazı oyunlarda ücret istenmeden ücretsiz olarak oynanabilmektedir. Oyunları satın aldıktan sonra anında çevrimiçi olarak oyunları bilgisayarlarınıza indirerek ister online bir şekilde başka oyuncularla isterseniz çevrimdışı mod seçeneği ile bireysel olarak oynayabiliyorsunuz. Ayrıca oyunu satın aldıktan sonra oyun içerisinde de DL adı verilen eklentiler ayrı bir ücret karşılığında satılabiliyor. Steam günümüzde çok fazla popüler hale gelmiş ve çok fazla kullanılmaktadır. Bunun örneklerinden olan geçen aylarda günlük 40 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak kanıtlamıştır.

Steam aynı zamanda bir alışveriş platformu olarak da adlandırılabilir. Bu yukarıda anlattığımız sistemde oyunları satın alarak oynadığınız ve daha sonrasında oyun içerisinde geliştiğiniz eşyalar veya çeşitli öğeler kazandığınızda bunları Steam içerisinde bulunan Steam dükkanına giriş yaparak diğer kullanıcılara satarak Steam bakiyesi kazanabilir ve bu kazandığınız bakiyeyle başka oyunlar veya oyun içi içerikler satın alabilirsiniz. Tüm bu işlemler yalnızca Steam internet sitesi ve uygulaması üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Steam Puan Dükkanı

Steam geçtiğimiz aylarda sistemine yeni bir özellik katarak Steam Puanı Dükkanı adında yeni bir dükkan özelliğini aktif hale getirdi. Bu dükkanı kısaca açıklayacak olursak. Steam üzerinden yaptığınız oyun, içerik alışverişleri, bakiye yükleme işlemleri gibi işlemlerinizden artık puan kazanabileceksiniz ve bu kazandığınız Steam Puanı ile birlikte Steam Puan Dükkanına giriş yaparak kazandığınız puanları çeşitli ürünlerde harcayabiliyorsunuz. Steam bu sistemin kalıcı olarak geldiğini ve bir süresi olmadığını kullanıcılarına duyurdu. Ve bu dükkan içerisinde satın alacağınız ürünlerin herhangi bir süre sınırı bulunmamakta.

Steam Puanı

Evet değerli itempazar üyeleri sizlere yukarıdaki yazılarımızda Steam ve Steam Puanı Dükkanı ile ilgili kısa bilgileri ilettik. Bu kazandığımız Steam Puan ile Dükkan üzerinden hangi eşyaları alabileceğimize ve nasıl kullanabileceğimize hemen göz atalım. Steam Puanı sadece Steam içerisinde geçen bir çeşit sanal paradır. Platformun oluşturduğu bu dükkan içinde yalnızca bu para birimi ile alışveriş yapılabilmektedir. Bu para birimi sadece belirli şartla kazanılmakta ve parayla satın alınamamaktadır. Steam platformu içerisinde harcama yaptığınız her 1₺ alışverişiniz için 5 puan kazanırsınız. Ayrıca satın almış olduğunuz oyunların DLC paketlerini satın almak veya albüm, oyun içi öğe gibi satın alımlarınız da sizlere ekstra olarak puan kazandırmaktadır. Steam daha önce alışveriş yapan kullanıcılarını da düşünerek geçmişte harcama yapmış veya görevleri yerine getirmiş tüm kullanıcılara kullandığı kadar puanı otomatik olarak hesaplarına yüklemiştir.

Kazanılan bu Steam Puanı ile dükkan içerisinden hareket eden avatarları, birbirinden renkli ve çeşitli çerçeveleri, rengarenk kişiselleştirilebilir arka planları, rozetleri ve sohbet esnasında kullanabileceğiniz çeşitli öğeleri satın alabilirsiniz. Üstelik bu saydığımız tüm içerikleri 1 kere satın alıp sonsuza kadar kullanma hakkına sahipsiniz. Satın aldığınız ürünlerde süre sınırı bulunmamaktadır. Bu puanlar mağaza üzerine diğer kullanıcılara satılamıyor ve takas edilemiyor.

Kolay bir şekilde çok fazla para harcamadan Steam Puan satın almak istiyorsanız Steam Puan linkine tıklayarak satıcılara göz atabilir. Bütçenize en uygun ilanı seçerek hesabınıza Steam Puanı satın alabilirsiniz. Satın almış olduğunuz bu puanlarla yukarıda anlatmış olduğumuz özellikler ile profilinizi diğer kullanıcılardan farklı hale getirebilirsiniz.