Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Metin2

Metin2

Evet arkadaşlar bugün sizlere Metin2 oyunu içerisinde bulunan Şebnemleri ve faydalarına dair bilgiler paylaşacağız.

Metin2 Tarihçe

Metin2 2004 yıllarının başlarına doğru duyurulmuş, MMORPG oyunlarının babası olarak nitelendirebileceğimiz, Kore yapımı bir oyundur. Bu oyun ilk çıktığı yıllarda Kore ve Çin bölgelerinde yayın hayatına devam edip daha fazla hedef kitle elde etmeye çalışmıştır. Başarılı olan bu şirketin büyüme hızı bir diğer oyun şirketi olan alman devi Gameforge'un dikkatini çekmiştir. Bunun sonucunda Gameforge Metin2 oyununu satın alarak Almanca dilde Almanya üzerinden beta olarak oyuncuların önüne sunmuştur. 2 yıllık beta sürümünün ardından oyun tam 16 farklı dilde yayınlanarak tüm dünya genelinde yayınlanmıştır.

Oyun içeriğinden kısaca bahsedecek olursak, Metin2 3 farklı ve birbirinden büyük imparatorlukların savaşını ele alan bir öyküden ibarettir. Oyun kısaca hikayeyi şu şekilde açıklamaktadır. Normal dünyada bitkiler ve hayvanlar olarak yaşamına devam eden toplumlara Metin taşları düşerek bu 3 farklı imparatorlukların sınırlarını belirlemiş ve birbirleri arasındaki rekabeti arttırmıştır. Oyunda amaç 1. seviye olarak oluşturmuş olduğunuz karakteri çeşitli yaratıklar ve hayvanları keserek seviye atlamak ve bulduğunuz eşyalarla karakterinizi güçlendirerek diğer imparatorluklara üstünlük sağlamaktır.

Metin2 Karakterler ve Sınıfları

Oyun içerisindeki amaçtan yukarıda bahsetmiştik. Oyun içerisindeki bu gelişimi gerçekleştirmek için ilk etapta karakter oluşturmanız gerekmektedir. Metin2 oyunu içerisinde 5 farklı karakter karşımıza çıkmaktadır. Bunların her biri birbirinden farklı özellik ve yetenek setlerine sahiptir kısaca sizlere bu karakterlerin yetenekleri ve özelliklerinden bahsederek hangisini tercih edebileceğinize yardımcı olacağız.

Karakterlerimiz şu şekildedir;

  • Savaşçı; Savaşçı oyun içerisinde en çok hasara sahip karakterlerden biridir. Karakter karşımıza 2 yetenek setiyle çıkmaktadır. Bunlardan ilki 'Bedensel' ikincisi ise 'Zihinsel' dir. Bedensel yetenek seti daha çok hasar arttırmaya ve saldırı hızıyla daha hızlı yaratık canavar veya metin kesmeye olanak sağlar. Zihinsel ise daha çok dayanıklılık üzerine odaklanarak defansını arttırır ve birden fazla canavarla veya oyuncuyla savaşabilir. Savaşçı karakterimiz elinde hem çift el diye adlandırdığımız uzun silah türü ve tek el diye adlandırdığımız kılıç gibi 2 farklı çeşitte silah kullanabilmektedir.

Metin2

  • Ninja; Ninja adından da anlayabileceğimiz gibi haraketli, çevik ve gizli yetenek setleriyle karşımıza çıkıyor. Ninjalarda temel özellik hız ve hareket kabiliyetlerinin çok üstün olmasıdır. Ninjalarda aynı savaşçıda olduğu gibi 2 farklı yetenek seti bulunuyor. Bunlar Yakın Dövüş ve Uzak Dövüş olarak ayrılıyor. Daha öncede bahsettiğimiz gibi bu karakterimiz atiklik ve çeviklik ağırlıklı olduğundan bıçak, hançer ve kılıç kullanarak rakiplerine yakın dövüş ile yüksek hasarlar verebilirken aynı zaman Uzak Dövüş yetenek setleriyle beraber yay kullanarak uzak mesafeden rakiplerini alt edebiliyorlar.

Metin2

  • Sura; Sura karakteri yarı insan yarı sihirden oluşan temelinde yetenekleri de sihir ve büyüden oluşan savaşçılardır. Bu karakter yapısı gereği tamamen yakın dövüş karakterlere karşı dayanıklılık ve kolayca büyü kullanarak alt etmesi için tasarlanmış güçlü bir karakterdir. Büyülü Silah ve Kara Büyü olarak 2 farklı büyülü yeteneklere sahiptir. Büyülü silah yeteneği rakiplerinin aldığı ekstra özellikleri, savunmaları ve çeşitli takviyelerini silerek onlar savunmasız bırakırken, Kara Büyü yetenekleri tamamen dayanıklılık ve hasara odaklanarak rakibi yakıp yok etmek üstüne tasarlanmıştır.

Metin2

  • Şaman; Şaman Metin2 dünyasının en akıllı karakteridir. Büyü ve sihir kullanırlar. Kullanmış oldukları bu sihirle hem kendilerine hem de arkadaşlarına destek olarak olarak onların saldırı değerlerini, savunma değerlerini, yürüme hızlarını gibi birçok özelliklerini arttırmada yardımcı olabilirler. Ejderha Gücü yetenekleri sayesinde kendisine ve arkadaşlarına kritik vuruş, yakın dövüşlerde savunma ve sıyrılma özellikleri kazandırabilirken, İyileştirmeci yetenekleri sayesinde de kendisi ve dostlarına hareket hızı, büyü hızı ve saldırı değeri verebilmektedirler. Şamanlar yalnızca yelpaze ve çan kullanabilmektedir. Yelpaze ile yetenek hasarını arttırırken çan ile standart vuruşunu güçlendirebilir.

Metin2

  • Lycan; Lycan karakteri oyundaki en büyük ve en korkutucu karakterdir, bunun sebebi Lycan bir kurttur. Kurt olma sebebi ise tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmalarıdır. Bu karakterin diğer karakterlerden farkı, tek bir yetenek setine sahip olmaları ve bu yeteneklerin süresinin olmamasıdır. Karakterimiz yetenekleri sayesinde çok güçlü olup, aynı zaman gücü dışında çok ta dayanıklıdır. Bu sayede çok kolay bir şekilde canavarları keserek seviye atlayabilir ve metin taşlarını hızlı bir şekilde yok ederek eşya elde edebilmektedir. Karakterimiz sadece pençe kullanabilmektedir.

Metin2

Metin2 Bayraklar, Krallıklar

Yukarıda Metin2 içerisinde bulunan karakterlerimizden ve bu karakterlerin özelliklerinden bahsettik. Peki oyun içerisinde 3 farklı imparatorluk olduğunu belirtmiştik, bu krallıklar nedir, bayrakları hangi renktir, özellikleri nelerdir gelin detaylıca inceleyelim.

  • Chunjo İmparatorluğu; Chunjo oyun haritasının batı kısmında yerleşik düzene geçmiş sihir ve büyü gücü ile yönetilen ve kontrol altında alınan bir imparatorluktur. Bu krallık Yoon-Young tarafından kurulmuştur. Yoon-Yung Metin taşlarının tehlikesini önceden tahmin ederek bu durum için gerekli tedbirler almak için üst düzey büyülü varlıklardan yardım almıştır. Ve tüm insanlığı bu konu hakkında uyararak çözüm yolu bulmaya davet etmiştir. Ancak herkes tarafından göz ardı edilerek reddedilmiştir. Daha sonrasında alttan bir yapılanma ile darbe yaparak krallığı ele geçirmiştir. Amaçlarını halka Tüm kıtayı ele geçirerek Metin Taşlarına karşı bir önlem oluşturmak olarak duyurmuştur.
  • Jinno İmparatorluğu; Jinno, Chunjo'nun tam tersine oyun haritasının doğu kısmında hayat kurmuştur. Halk etraftaki kaynaklar sayesinde çok güçlü ve akıllıdır. Bu kaynakları ve aklı askeri düzen için kullanmış ve savaş bilgileri olarak çok gelişmiştir. Jinno imparatorluğunun bilinen son kralı Ee-Ryoong'dur. Halk bu kralın eski ruhlar ile şimdiki askeri gücün birleşerek tüm kıtalarda hüküm süreceğine inanmaktadır. Bu krallık ve yöneticisi Metin Taşları felaketini göz ardı edip daha sonrasında felaket gerçekleştiğinde bu gücü kendi lehlerinde kullanmak için gizli çalışmalar başlatmışlardır. Amaçları bu gücü yöneterek ölümcül eylemler yapmak ve tüm kıtanın mutlak sahibi olmaktır.
  • Shinsoo İmparatorluğu; Shinsoo krallığı, Jinno ve Chunjo krallıklarından uzak, haritanın güney kısmında yer alan en temel özelliği ticaret olan bir imparatorluktur. Yoon-Yoing tarafından anlaşmalar sonucunda kurulmuştur. Shinsoo ile batı tarafında anlaşmazlıklar yaşamaktadır. Bunun sonucunda ticaret yollarında çeşitli tehlikeli durumlar ortaya çıkarak krallığın gelir kaynağına zarar vermeye çalışılmaktadır. Bu krallığın amacı ise Metin Taşları felaketi ve batıdan gelecek olan çeşitli saldırılara karşı kendilerini koruyarak ticaret yollarını açmaktır. Bu sayede eski krallığı kendi isteklerinde bir araya getirerek tek bir çatı altında toplamayı hedeflemektedir.
  • Evet arkadaşlar Metin2 hakkında ilk olarak öğrenebileceğiniz tüm bilgileri yukarıda sizlere detaylı ve açıklayıcı bir şekilde anlattık. Oyun yapısı gereği bir çok krallık, karakter ve görevlerden oluşmaktadır. Durum bu şekilde olunca oyun oldukça uzun soluklu ve zordur. Oyun içerisinde son seviyeye çıkmak belki yıllar bile alabilir. Oyun içerisine her hafta veya her ay gelen güncellemeler ile oyuna yeni özellikler gelerek oyuncuların hiç sıkılmaması ve sürekli bir şeylerle uğraşması amaçlanmıştır.

Metin2 oyunu içerisinde hızlı bir şekilde gelişmek ve bulunduğunuz krallıkta lider olmak için oyun içerisindeki Nesne Market içerisinde geçerli olan Ejderha Parası satın alabilirsiniz. Bu Ejderha Parasına sitemiz üzerinden üye olarak Metin2 Ejderha Parası sayfası üzerinden ucuz ve güvenilir bir şekilde anında satın alarak rakiplerini alt edebilir ve liderliğinizi tüm oyuna duyurabilirsiniz. Türkiye'nin en gelişmiş oyuncu pazarı sitesi İtempazar.com adresini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.