Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Lost Ark Nasıl Oynanır?

Lost Ark Nasıl Oynanır?

Lost Ark nedir ve nasıl oynanır?

Lost Ark Nasıl Oynanır?

Amazon Game Studios tarafından yayınlanan ve Güney Kore merkezli Smilegate tarafından geliştirilen Lost Ark MMORPG türünden bir oyundur.

 MMORPG yani çok oyunculu rol yapma türünde olan Lost Ark, aynı türe ait diğer oyunlar gibi içerisinde görevler, zindanlar, silahlar ve bu tür oyunların en önemli özelliği karakter sınıfları yer alıyor.

Lost Ark’a baktığımızda ise oyunda keşfedilecek birçok bölge, kazanılacak oldukça fazla teçhizat bulunuyor. Merkezinde savaşmanın olduğu oyunda birçok karakter sınıfı yer alıyor. Fakat bu karakter sınıfları geleneksel MMORPG oyunlarında olduğu gibi şifacı, büyücü gibi sınıflardan daha farklı. Lost Ark’ta geleneksel karakter sınıfları yerine daha özel rollere sahip farklı sınıflar yer alıyor. 

Lost Ark Nasıl Oynanır?

Lost Ark Sınıfları Nelerdir?

Warrior Sınıfı (Dövüşçüler)

Warrior’lar oyunun tank rolünü üstlenirler. Lost Ark dünyasındaki tehlikeli düşmanların hasarlarını kolaylıkla sırtlanabilirler. Hızlı hareket kabiliyetleri olmasa da hasar çıkarma konusunda hiç fena değiller. Ayrıca alt sınıfları partinin diğer üyelerini destekleyici nitelikte olabiliyor.

Berserker: Çift elleriyle kullandıkları palaları ve “öfke modları” sayesinde Berserker’lar, kolay ölmek istemeyenlerin fakat hasar çıkarmak konusunda da korkak davranmayacakların alt sınıfı olarak karşımıza çıkıyor. Yakın dövüşe odaklı alan temizleme becerileriyle birlikte birçok zindanın gözde sınıflarından bir tanesi.

Paladin: Paladin’ler “tank destek” tanımının tam karşılığı. Ön saflarda savaşabilmesi, düşmanların üzerine direkt atlayabilmesi ve belli bir alandaki kişilere kitle kontrolü uygulayabilmesi Paladin’lere has özelliklerin başında geliyor.

Gunlancer: Hasarı bir sünger gibi emen Gunlancer’lar bunu ek zırh becerileriyle sağlıyor. Düşmanlara kanca atabilmek, yakın menzilden ateşli silahla tesir edebilmek fakat tüm bunları yaparken hasar sırtlayabilmek Gunlancer’larla mümkün.

Mage Sınıfı (Büyücüler)

Adından da anlaşıldığı gibi Mage’ler, Lost Ark’ın büyücü kontenjanını dolduruyor. Uzak menzilli bu sınıf, alt sınıflarına göre ya dostlarına destek çıkıyor ya da güçlü büyülerle rakiplerin işini bizzat kendisi bitiriyor.

Bard: Arpa sahip bu virtüözler dostlarına şifa, düşmanlarına bela dağıtıyor! 

Sorceress: Ateş, su, toprak... Üç element üzerine ustalık gösteren Sorceress’lar savaş alanını domine eden büyülerle rakiplerine hasar çıkaran ve alan temizleyen gözde alt sınıflardan.

Assasslar Sınıfı (Suikastçılar)

Rakiplerine nefes alma fırsatı vermeyen Assassinler çeviklikleri hızları ve yakın menzilli saldırılarıyla savaş alanını darmaduman ediyorlar.

Shadowhunter: %12 hasar artışı yeteneğine sahip Shadowhunter’ın en büyük avantajı kısa bir süreliğine şeytana dönüşerek HP’sini ve hareket hızını arttırma yeteneğidir.

Deathblade: Deathblade’ler kombo çıkarma konusunda iddialı bir alt sınıf. Elinde taşıdığı 3 bıçak ile görsel şölen sunan Deathblade muazzam bir oyun deneyimi sunuyor.

Gunner Sınıfı (Topçular)

Uzak menzilli ve ateşli silah kullanan bu sınıf kelimenin tam anlamıyla hasar çıkmak için oluşturulmuş.

Gunslinger/Deadeye: Tabanca, pompalı ve uzun menzilli bir tüfek arasında geçişler yapabilen ve bu silahlar arasında kombolar çıkarabilen oldukça efektif bir DPS. Yükleme süresi uzun becerileri beklerken diğer silahlarına geçebilmesi nedeniyle maksimum verim sağlayan Gunslinger’ların oyundaki favori sınıflardan birisidir.

Artillerist: Hareket kabiliyetleri Gunslinger’lardan kısıtlı olsa da ezici vuruşları ve ani hasar yerine zamana yaygın bir hasar çıkarması Artillerist’lerin “parladığı” kısım oluyor.

Sharpshooter: Menzilli mekanik bir yay kullanan ve özel oklara sahip olan Sharpshooter’lar mücadelelerde daha sinsi tutumlar izleyerek rakiplerinin hakkından geliyor.

Martial Artist Sınıfı (Dövüş Sanatları)

 Martial Artist’ler yakın menzilli saldırılarında en güçlü silahlarını kullanıyorlar: Yumruk ve tekme!

Striker: Striker’lar hızlı aksiyon seven oyuncuların tercih edebileceği bir alt sınıf olarak karşımıza çıkıyor. Tekmeleriyle düşmanları sersemletebilmesi ve düz bir hat üzerinde duran düşmanlara hasar çıkarabilmesi mühim özelliklerinden.

Wardancer: “Savaş dansçısı” adının hakkını veren Wardancer’lar alan temizlerken neredeyse hedef alınamaz hale gelmesiyle güçlü alt sınıfların başında geliyor. Ayrıca tek bir düşmana odaklanırken de havadan yaptığı saldırılar sayesinde hasardan kolaylıkla kaçınabiliyor.

Scrapper: Yakın menzilli olmasına rağmen uzak menzilli olan yetenekleri sayesinde pozisyon almayı oldukça konforlu bir hale getiren bir alt sınıf. Fakat yönlendirmeli saldırılarının uzun sürmesi nedeniyle çok tercih edilmiyor.

Soulfist: Soulfist’ler aşırı efektif kombolar çıkarabilmek adına yakın ve uzak menzil arasında geçişler yapabilen bir alt sınıf. Fakat Soulfist’lerin de en büyük sıkıntısı geniş alanlara sahip olmayan yeteneklerin bulunması.

Kendinize uygun karakterinizi seçerek ve onlara verdiğiniz güçlendirici eşyaları doğru kullanarak savaşlardan galip gelebilir ve oyunda yeri sayılır oyuncular arasına girebilirsiniz. 

Değerli eşyaları satın almak için İtemsatış.com üzerinden Lost Ark Gold Satın alabilirsiniz, veya Lost Ark Gold Satış yaparak para kazanabilirsiniz.

Oyunu keyifle oynarken oyun içerisinde kullanabileceğiniz güvenilir Lost Ark Gold satın alım işlemlerinizi İtempazar.com üzerinden gerçekleştirin. Ayrıca sitemizde Lost Ark Gold Satış yaparak para kazanabilirsiniz.