Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Vayne'ye Karşı Nasıl Oynanır?

Vayne'ye Karşı Nasıl Oynanır?

Bu haberimizden League of Legends oyunundaki VAyne karakterine karşı nasıl oynayabileceğinizden bahsedeceğiz detaylar aşağıda.

Vayne Ne Zaman Piyasaya Sürüldü?

10 Mayıs 2011 tarihinde Sihirdar Vadisine gelen Vayne ağırlıklı olarak alt koridorda oynanmaktadır. Tank katili olarak da bildiğimiz Vayne zaman zaman üst koridorda da oynanabilmektedir.

Vayne Yetenek Seti

VaynePasif : Geve Avcısı

Vayne kötülük yapanları acımasızca avlarken yakındaki rakip şampiyonlara doğru ilerlediğinde 30 Hareket Hızı kazanır.

VayneQ Yeteneği : Takla

Vayne bir sonraki atışında hedefi tutturmak için yuvarlanarak dikkatle pozisyon alır. Bir sonraki saldırısı ilave hasar verir.

VayneW Yeteneği : Gümüş ok

Vayne oklarının ucunu kötü varlıklara karşı zehirli olan, nadir bir madenle kaplar. Aynı hedefe yönelik art arda üçüncü saldırı ya da yeteneği, hedefin azami canının yüzdelik bir bölümü kadar ilave gerçek hasar verir.

VayneE Yeteneği : Kazıkatar

Vayne sırtındaki ağır arbaleti çeker; fırlattığı devasa okla hedefini geri savurur ve ona hasar verir. Hedef araziye çarparsa mıhlanır ve ek hasar alarak sersemler.

VayneR Yeteneği : Son Hazırlık

Destansı bir hesaplaşmaya hazırlanan Vayne saldırı gücü elde eder, Takla yeteneğini kullandığı sırada görünmez olur, Takla bekleme süresini azaltır ve şampiyonun Gece Avcısı yeteneğinden kazandığı ilave hareket hızı artar.

Vayne'ye Karşı Güçlü Şampiyonlar

VayneVayneVayneVayneVayneVayne

  • Miss Fortune
  • Ashe
  • Jhin
  • Tristana
  • Draven
  • Kai'Sa

Vayne’e Karşı Zayıf Şampiyonlar

VayneVayneVayneVayneVayneVayne

  • Yasuo
  • Aphelios
  • Xayah
  • Varus
  • Ezreal
  • Caitlyn

Vayne

Karşımızda Vayne Var İse Nasıl Oynamalıyız?

Oyununuzda karşınıza Vayne geldi ise öncelikle oynayacağı koridoru tespit etmeniz gerekmektedir. Vayne 2 koridorda oynanabilen bir şampiyon olması sebebi ile sizleri yanıltarak diğer koridorda oynuyor olabilir. Dikkat etmeniz gereken ilk nokta bu sebeple oynayacağı koridor. Eğer üst koridor Vayne ise ve siz şampiyonunuzu seçmedi iseniz alacağınız son şampiyon türü Ornn, Sion, Malphite gibi tanklığı ile öne çıkan şampiyonlar olmalıdır. Sebebi ise Vayne'in yetenek seti. W yeteneği ile saldırdığı şampiyona yaptığı her 3. vuruş hedef şampiyonun canına oran ile gerçek hasar vermektedir. Bu sebeple tank şampiyonlardan kolayca sıyrılarak aynı kolaylıkta onları kesebilmektedir. Fakat suikastçi ve uzun menzilli şampiyonlara karşı aynı kolaylıkta oynayamamaktadır. Bu sebeple karşısında çok kısa bir sürede veya tek atacak kombolar a sahip şampiyonlar ile oynamak sizin için daha iyi olacaktır. Kolay farm kesecek ve hasar almadan yeteneği ile hasar verebilecek bir şampiyon Vayne'i koridorda istediği rahatlıkta oynatmayacaktır. Bu tarz şampiyonlara örnek olarak Syndra verilebilir.

Vayne'in genelde daha çok tercih edildiği alt koridora gelecek olursak burada önemli olan oyun tarzı yanınızda olan takım arkadaşı ile uyumunuz olacaktır. Birlikte ve beraber hareket etmediğiniz durumlarda katledilmeniz kaçınılmaz olacaktır. Fakat kitle kontrol şampiyonlarına karşı rahatça hareket edemeyen Vayne, aynı zamanda uzun menzilli şampiyonlara karşı da zorlanabilmektedir. Erken oyunda güç durumu diğer şampiyonlara göre düşük olan Vayne, oyun sonu durdurulamaz bir şampiyona dönüşebilmektedir. Bu sebeple ne kadar geç güçlenirse sizin için o kadar iyi olacaktır. Uzun menzilli ve dürtme yeteneğine sahip (yukarıda belirtildiği gibi) alt koridor şampiyonları ve yanında kitle kontrol uygulama konusunda zorlanmayan Leona, Natilius gibi hedef şampiyonu uzun süre hareketsiz bırakacak bir destek şampiyonu ile Vayne karşısında rahat edebilirsiniz.

Unutmamanız gereken bir diğer nokta ise oyun sonu durdurulması çok zor olan bu şampiyonun yanında, alacağı hasarı azaltan veya aldığı hasarı iyileştiren şampiyonların olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer Soraka, Nami, Lulu gibi 'peeler' tarzı şampiyonlar mevcut ise öncelikli hedef olarak Vayne'in yanındaki destek şampiyonunu da hedef alabilirsiniz. Böylece Vayne korumasız kalacak ve katledilmesi daha kolay olacaktır.

Uygun Fiyatlı Riot Points İçin Yapmanız Gerekenler

League of Legends içeriklerine sahip olmak için uygun fiyatlı ve indirimli olarak Riot Points almak için sitemize buradan kayıt olmanız yeterli olacaktır. . Daha sonra buraya tıklayarak uygun fiyatlı ve indirimli Riot Points'lere ulaşıp dilediğiniz kadar alabilirsiniz. Ödeme seçeneklerimiz olarak banka kartları, kredi kartları, ininal kartı, papara kartı, tosla kartı ve internet üzerinden alışverişe açık olan diğer kartları söyleyebiliriz.


Online Oyunların İtem, Gold ve Hesap Alım Satım Platformu | itempazar

Tüm Online oyun oyuncularının ihtiyaç duyduğu hızlı ve güvenli işlem yapabilecekleri portal olmaktan gurur duyuyoruz. Sizde hemen www.itempazar.com üyesi olun ve ilan oluşturun. Metin2, Knight Online, PUBG Mobile, Discord, Sosyal Medya, Mobil oyunlar ve benzeri 100'lerce kategoride satış yapın. Üstelik üye olmak ve ilan oluşturmak tamamen ücretsiz.

Oluşturduğumuz oyuncu pazarına 7/24 ilan ekleyebilir ve işlem yapabilirsiniz. Düşük komisyon oranlarımız, sektöre yıllarını vermiş uzman destek ekibimiz ve güvenli ödeme alt yapımız ile tüm işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirin.