Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
Epic Games'in Oyunu Fortnite'a Büyük Para Cezası Verildi

Epic Games'in Oyunu Fortnite'a Büyük Para Cezası Verildi

Bu haberimizde Epic Games'in oyunlarından biri olan Fortnite'a büyük oranla para cezası verildi detaylar açıklama kısmında bulunmaktadır.

Epic Games tarafından 25 Temmuz 2017'de yayınlanan Fortnite bir nişancı oyunudur. Oyun, 4 kişiye kadar eşli oynanışa sahip bir görev yapabilirsiniz. Dünya genelinde 350 Milyondan oyuncuya sahip dünyanın en çok oynana oyunlarından birisi olan Fortnite, Epic Games'e büyük miktarda para cezası verildiği söylenmektedir. Epic Games firmasının Fortnite'a karşı olan kullanıcıları manipüle ettiği gerçeğiyle birlikte ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) adlandırılan teşkilat ile birlikte büyük miktarda para cezasına çaptırıldı. Davaya karşı öne gelen haberler işte tamda burada.

Epic Games Ne Kadar Ceza Yedi?

Fedaral Ticaret Komisyonu'ndan ( FTC ) Fortnite için 520 milyon dolarlık cezaya çarptırdı. Bu komisyonla birlikte iki adet büyük suçlamada getirildi. İlk suçlamanın detayları: 13 yaşından küçük olan oyuncuların kişisel bilgilerini ebeveynlere haber vermeden veya izin almadan topladığını söylenildi. İkinci suçlama ise tutarsız ve anlaşılması zor olan tuşlar yüzünden oyuncuları istenmeyen satın almalara yönlendirdiği söylenildi ve ayrıca iptal ve iade işlemlerinin de zorlaştırıldığını eklemiş bulundu. Epic Games firmasının iddiaları doğrudan kabul etmese de ceza konusunda anlaşılmaya varıldığı gözükmektedir ve iki suçlama için toplam 520 milyon dolarlık bir ceza ödemek durumunda kalmıştır.  Bu suçlamalardan sonra şirketten daha fazla açıklama yapılmadı ve sadece bu cezayı ödeyeceklerini bildirmişlerdi. Söz konusu Epic Games Fortnite ile aklımıza kazımış ve oyunun popülerliğinin bu şekilde olması bir hayli firma için çok üzücü bir durum olmuştur.

Epic Games

Bu konuda Epic Games büyük bir zarara geldi. Kendi oyunlarının böyle bir şey yapması eminiz ki onları hayrete düşürüyordur. Son çıkan güncellemeyle birlikte Fortnite başka bir versiyona doğru yol aldı. Fortnite bu cezaya rağmen eminiz ki dünyanın en önde gelen popüler oyunları arasında olmaya devam edecektir. Bu para cezası nedeniyle şirket fazladan zarar etmiş olacaktır ki bunun için daha fazla içerik yapabilmeli. Fortnite'a en son gelen MrBeast kaplamasıyla birlikte tüm oyunculara yarışma niteliğinde bir turnuva düzenlemektedir. Detaylar için Blog sayfamızdan MrBeast'in Fortnite'a gelişini okuyabilirsiniz. Fortnite bu suçlamalardan sonra düzelecek mi yoksa bu durumda şirket kar getirmediği için fazladan içerik üretmeyecek mi? Bunun cevabını yorumlar kısmında belirtebilirsiniz ve bizleri takip edebilirsiniz bu tarz konular hakkında.


En son yorumlar
Bu içerik için yapılmış hiçbir yorum bulunmuyor.

Bu yorum alanı kalbiniz kadar temiz. Bir yorum bırakmak ister misiniz?