Blog Hakkımızda Güvenilirlik İletişim Yardım Merkezi
LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

League of Legends dünyasında oynanabilecek en güçlü Adc (Nişancı) şampiyonu hangisidir sorusunun cevabını sizler için derledik.

LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

League of Legends’ın en sevilen rolleri arasında nişancılar gelir. Yüksek hasar vermek için yanında destek şampiyonu ile birlikte oynanan Adc’ler dış koridorların tümünden yüksek hasar alacak potansiyelde kırılganlardır fakat oyun içerisinde doğru konumla birlikte yüksek öldürme katılımı ve hasarına sahip olurlar. Bugün sizlere, oyunun önemli rollerinden olan nişancı (Adc) şampiyonlarından en güçlü olan 5 tanesini listeleyeceğiz. Şu anki metaya ve oyuncuların tercihine göre sıraladığımız bu liste kişisel tercih ve yeteneklere göre değişiklik gösterebilir.

League of Legends En Güçlü 5 Adc Şampiyonu:

  1. -Ezreal
  2. -Aphelios
  3. -Jhin
  4. -Kai'Sa
  5. -Lucian

LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

1.Ezreal: Gelen son güncellemeyle dereceli oyunların vazgeçilmez şampiyonlarından olan Ezreal yüksek oranda dürtme kabiliyetiyle karşı takım oyuncularına zor zamanlar geçirtebiliyor.

Yetenekleri: 

P-Büyü Gücü Yükselişi

Ezreal her yetenek isabet ettirdiğinde 5 defaya kadar birikecek şekilde saldırı hızı artışı kazanır.

Q-Gizemli Atış

Ezreal bir rakip birime isabet etmesi halinde bütün bekleme sürelerini düşük miktarda azaltan bir enerji oku atar.

W-Özüt Akışı

Ezreal, isabet ettiği ilk şampiyon veya harita hedefine yapışan bir küre fırlatır. Eğer Ezreal kürenin etkisi altındaki bir rakibe vurursa küre patlayarak hasar verir.

E-Sihir Geçişi

Ezreal yakındaki bir hedef konuma ışınlanır ve ateşlediği güdümlü ışınla en yakındaki rakip birime saldırır. Özüt Akışı etkisi altındaki rakiplere öncelik verir.

R-İsabet Dalgası

Ezreal güç toplar ve içinden geçtiği her bir rakibe yüksek miktarda hasar veren kuvvetli bir enerji dalgası gönderir (dalga, minyon ve destansı olmayan canavarlara daha az hasar verir).

LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

2.Aphelios: Listemizde oynaması en zor şampiyonlardan biri olan Aphelios, doğru oyuncuların eline geçtiğinde yok edici bir güce kavuşabiliyor.

Yetenekleri:

P-Tetikçi ve Kâhin

Aphelios, kız kardeşi Alune'nin oluşturduğu 5 Lunari silahını kullanır. Aynı anda biri birincil diğeri de ikincil olmak üzere iki silaha erişimi bulunur. Her silahın özgün bir normal saldırısı ve yeteneği vardır. Saldırılar ve yetenekler, silahın cephanesini tüketir. Aphelios cephanesi biten silahı bırakır ve Alune 5 silahtan bir sonrakini oluşturur.

Q-Silah Yetenekleri

Aphelios'un, birincil silahına bağlı olarak değişen 5 farklı aktif yeteneği bulunur: Calibrum (Tüfek): Uzun menzilli atışıyla hedefini işaretleyerek Aphelios'un uzun menzilli ikinci bir saldırı yapmasını sağlar. Severum (Tırpan Tabanca): İki silahıyla da yakındaki rakiplere saldırırken Aphelios'un hızla koşmasını sağlar. Gravitum (Top): Bu silahla yavaşlatılan tüm rakipleri sabitler. Infernum (Alev Silahı): Koni şeklindeki bir alanda duran rakiplere alev atar ve Aphelios'un ikincil silahıyla onlara saldırmasını sağlar. Crescendum (Çakram): İkincil silahını ateşleyen bir Gözcü Taret bırakır.

W-Dönüştür

Aphelios birincil silahıyla ikincil silahını değiştirerek normal saldırılarını ve aktif yeteneğini değiştirir.

E-Silah Sırası Sistemi

Aphelios'un üçüncü bir yeteneği yok. Bu yuvada Alune'nin ona vereceği bir sonraki silah görünür. Silahların sırası ilk başta bellidir ama zamanla değişebilir. Cephanesi biten bir silah, sıranın sonuna geçer.

R-Ay Işığı Nöbeti

Bir rakip şampiyona isabet ettiğinde patlayan yoğun bir ay ışığı gönderir. Aphelios'un birincil silahının özel etkisini uygular.

LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

3.Jhin: Saldırı gücü taşıyıcıları arasında en yüksek hasarı veren şampiyonlardan biri olan Jhin, özellikle yeteneklerini uzak mesafelerden kullanabilmesi ile güçlü ve vazgeçilmez oluyor.

Yetenekleri:

P-Suflör

Jhin'in Suflör adlı silahı, olağanüstü hasar vermek için tasarlanmış hassas bir araçtır. Sabit bir hızla atış yapar ve haznesinde sadece dört mermi taşır. Jhin, karanlık büyüyle donattığı dördüncü merminin kritik vuruş yapmasını ve ilave infaz hasarı vermesini sağlar. Suflör her kritik vuruş yaptığında Jhin'e ilham vererek kısa süreliğine hareket hızı kazandırır.

Q-İlham Ateşi

Jhin rakibine büyülü bir fişek atar. Fişek en fazla dört hedefe isabet eder ve verdiği hasar, katlettiği her hedef başına artar.

W-Trajedi

Jhin bastonunu savurarak muazzam menzile sahip bir atış yapar. Atışı minyon ve canavarları deşip geçse de isabet ettiği ilk şampiyonda durur. Kısa süre önce Jhin'in takım arkadaşlarının saldırısına uğrayan, Nilüfer Kapanlarına yakalanan veya Jhin'den hasar alan hedefler yere sabitlenir.

E-Esaret Çiçeği

Jhin, üzerine basıldığında filizlenen, görünmez bir Nilüfer Kapanı kurar. Filizlenen kapan yakınındaki rakipleri yavaşlatır, ardından keskin taçyaprakları saçarak patlar ve hasar verir. Ölümün Güzelliği - Jhin bir rakip şampiyonu katlettiğinde, katledilen bedenin üzerinde bir nilüfer kapanı filizlenir.

R-Son Perde

Jhin yoğunlaşarak Suflör'ü omuzdan ateşlenen bir mega topa dönüştürür. Suflör bu haliyle olağanüstü menzile sahip dört süper atış yapabilir. Süper atışlar, minyon ve canavarları deşip geçse de isabet ettikleri ilk şampiyonda durur. Suflör, isabet alan rakipleri sakatlar ve onların yavaşlayarak infaz hasarı almalarını sağlar. Mükemmel hazırlanan, dillere destan bir güçle bezeli 4. atışın kritik vuruş yapması garantidir.

LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

4.Kai'Sa: Oyunun popüler şampiyonlarından biri olan Kai’Sa Suikastçı mekaniklerine sahip olduğundan son derece zor yakalanan bir şampiyon onu yüksek oranda tercihler arasına koyan önemli bir özellik.

Yetenekleri:

P-İkinci Deri

Kai'Sa'nın normal saldırıları Plazma yükü biriktirerek artan ilave büyü hasarı verir. Takım arkadaşlarının hareketsiz bırakma etkileri de Plazma yükü biriktirmeye yardımcı olur. Ayrıca Kai'Sa'nın aldığı eşyalar, şampiyonun temel yeteneklerini daha güçlü özelliklere sahip olacak şekilde güçlendirir.

Q-Icathia Yaylımı

Kai'Sa yakınındaki hedeflere güdümlü çok sayıda atış yapar. Yaşayan Silah: Icathia Yaylımı daha fazla atış yapacak şekilde geliştirilir.

W-Hiçlik Topu

Kai'Sa rakiplerini pasifiyle işaretleyen uzun menzilli bir atış yapar. Yaşayan Silah: Hiçlik Topu daha fazla pasif işareti uygulayacak ve şampiyonlara isabet etmesi halinde bekleme süresini azaltacak şekilde geliştirilir.

E-Gücün Sınırı

Kai'Sa kısa süreliğine hareket hızını ve ardından saldırı hızını arttırır. Yaşayan Silah: Gücün Sınırı kısa süreliğine görünmezlik sağlayacak şekilde geliştirilir.

R-Ölümcül Dürtü

Kai'Sa bir rakip şampiyonun yakınına atılır.

LoL En Güçlü Adc Hangisidir?

5.Lucian: Başarılı bir konum bilgisine sahip oyuncunun elinde harikalar yaratabilen bu silah ustası, verdiği yüksek hasarla Adc oynamayı sevenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. 

Yetenekleri:

P-Işık Silahşoru

Lucian bir yetenek kullandığında, sonraki saldırısı çift vuruş olur. Lucian başka bir takım arkadaşı tarafından güçlendirildiğinde, sonraki 2 normal saldırısı ilave büyü hasarı verir.

Q-Işık Atışı

Lucian, hedefini delip geçen bir ışık huzmesi fırlatır.

W-İntikam Ateşi

Lucian'ın yaptığı atış, yıldız şeklinde bir patlama yaratarak rakipleri işaretler ve kısa süreliğine açığa çıkarır. Lucian işaretli rakiplere saldırdığında hareket hızı kazanır.

E-Amansız Takip

Lucian hızlıca atılarak kısa bir mesafeyi geçer. Işık Silahşoru saldırıları, Amansız Takip'in bekleme süresini azaltır.

R-İnfaz

Lucian, silahlarıyla bir saldırı yağmuru gerçekleştirir.

Takım savaşlarını yönetebileceğiniz ve vadide sonsuz bir güce sahip olabileceğiniz bu birbirinden farklı özelliklere sahip şampiyonlardan yeteneklerinize uygun olanı seçip sihirdar vadisini altüst edebilirsiniz. 

Bu güçlü şampiyonları oynarken kullanacağınız şampiyon kostümleri için İtemsatış.com üzerinden İndirimli LoL Rp Satın alın. Ayrıca sitemizde LoL Hesap Satış yaparak para kazanabilir veya yeni bir LoL Hesap Satın alabilirsiniz.